Sâmbătă,
19.09.2020
Innorat
Acum
14°C

Asociația Comunelor: Toți primarii fac eforturi substanțiale pentru începerea anului școlar

12 August 2020 14:29

Asociația Comunelor: Toți primarii fac eforturi substanțiale pentru începerea anului școlar

Debutul anului școlar și incertitudinea provocată de pandemia de coronavirus reprezintă principala prioritate a primarilor din județul Sibiu care fac parte din Asociația Comunelor din România.

Președintele Asociației Comunelor – Filiala Sibiu, Valentin Ivan, care este și primar al comunei Sadu, a declarat pentru Turnul Sfatului că se caută soluții pentru depășirea momentului de incertitudine și se poartă discuții constant, inclusiv la nivel ministerial.

”Vă asigur că toți primarii fac eforturi substanțiale pentru începerea anului școlar în cele mai bune condiții, cu rigorile impuse de pandemie. Spre deosebire de alți ani, acum trebuie făcute eforturi suplimentare în fiecare localitate. Pot să vă spun că discuțiile pe care le-am avut în cadru general există câteva semne de întrebare cu privire la condițiile debutului anului școlar, în special legate de programa educațională pe care Ministerul Educației dorește să o pună în practică. Sunt convins că aceste detalii se vor lămuri în perioada următoare. În ceea ce privește corpurile de clădire, grupurile sanitare și măsurile de siguranță sanitară nu ar trebui să avem probleme substanțiale în județul Sibiu”, a declarat Valentin Ivan.

Primarul din Sadu face parte și din grupul inter-ministerial care se întrunește periodic pentru a vedea situația din teritoriu și pentru a analiza măsurile necesare deschiderii anului școlar în siguranță.

”Totul depinde de modul în care evoluează pandemia și numărul cazurilor, de aceea se iau în calcul mai multe scenarii”, mai spune Valentin Ivan.

Vizualizari: 749

Stefan Dobre

de Stefan Dobre

Administrație
Telefon:
0724 605 815

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus