Marţi,
07.12.2021
Ceata
Acum
1°C

Un sibian și-a lovit bebelușul de două luni pentru că plângea. Copilul e în stare gravă

Un sibian și-a lovit bebelușul de două luni pentru că plângea. Copilul e în stare gravă

Un bebeluș de două luni se află internat în stare gravă la Spitalul de Pediatrie din Sibiu după ce ar fi fost lovit de tatăl său. Totul s-a întâmplat în satul Florești, comuna Laslea, la jumătatea lunii iulie. Bărbatul în vârstă de 33 de ani, enervat de plânsul sugarului l-ar fi lovit cu palma peste față și l-ar fi scuturat de câteva ori, după cum spun procurorii de caz. În urma violențelor, copilul a suferit leziuni neurologice grave, care îi pun viața în pericol. În momentul de față tatăl violent este arestat preventiv sub aspectul săvârșirii infracțiunii de tentativă de omor.

Un bebeluș de aproximativ două luni a fost adus de mama lui, în stare gravă, în data de 18 iulie, la Spitalul de Pediatrie din Sibiu, după ce, cu o zi înainte, tatăl copilului l-ar fi lovit cu palma peste față și l-ar fi scuturat pentru că nu se oprea din plâns. Copilul a suferit leziuni neurologice grave și se află și în acest moment internat în spital. Potrivit autorităților, bărbatul a fost arestat preventiv, măsură prelungită până în 17 septembrie.

„Asupra unui bărbat de 33 de ani, despre care s-a stabilit prin ADN că este tatăl natural al copilului de aproximativ două luni, există suspiciunea că și-ar fi lovit bebelușul cu palma peste față și l-ar fi scuturat de câteva ori, pentru că plângea. Copilul este internat cu echimoze la nivel toracic și cranian și hemoragie meningo-cerebrală, traumatismele fiind în legătură de cauzalitate cu ceea ce a declarat tatăl copilului. Față de bărbat s-a luat măsura arestului preventiv măsură ce a fost prelungită zilele acestea până în 17 septembrie 2020. Cercetările sunt în curs, iar acestea depind foarte mult de evoluția stării copilului”, spune Prim Procuror Adjunct Călin Tatu.

Copilul a fost internat în data de 18 iulie la Spitalul de Pediatrie din Sibiu, acolo unde se află și astăzi. Starea lui este în continuare foarte gravă și s-a decis transferul acestuia într-un centru de îngrijiri paliative.

„Bebelușul este încă internat la noi. Va mai fi evaluat neurologic și va fi trimis, la o dată ulterioară, către un centru de îngrijiri paliative”, spune dr. Ioana Mătăcuță, purtător de cuvânt a Spitalului de Pediatrie din Sibiu.  

Potrivit autorităților, mama copilului este o minoră în vârstă de 15 ani care trăia în concubinaj cu bărbatul de 33 de ani.

Reprezentanții Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului s-au autosesizat și au demarat o anchetă în acest caz.   

Raluca Budușan

de Raluca Budușan

Sănătate, Educație
Telefon:
0766 905 671

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus