Miercuri,
23.06.2021
Cer Senin
Acum
21°C

De la Lacul lui Binder, la parcări și Stadion: contracte încheiate cu penalități de 310.000 de lei

De la Lacul lui Binder, la parcări și Stadion: contracte încheiate cu penalități de 310.000 de lei

După Stadion și Liceul de Artă, amenajarea Lacului lui Binder este al treilea obiectiv pentru care Primăria Sibiu a angajat societatea Construcții SA și pentru care lucrările nu s-au încheiat în termenul contractual. Reprezentanții administrației locale arată că, până acum, au aplicat celor de la Construcții SA penalități în valoare de 310.000 de lei.

La finele acestei luni, contractul de transformare a Lacului lui Binder într-o zonă de agrement semnat între Primăria Sibiu și Construcții SA se va încheia la termen, cu toate că lucrările nu sunt finalizate. 

”Primăria Sibiu  a acceptat decalarea termenului de finalizare a lucrărilor în două rânduri, prin acte adiționale. Termenul de finalizare a fost astfel prelungit din 23 decembrie 2019 până în 30 august 2020, motivat de lucrările suplimentare care au apărut în timpul execuției și anume: modificarea soluției de fundare a terenului în contextul unui teren argilos în zona de mal și modificarea soluției de proiectare a pavilionului multifuncțional, care va fi centru de închirieri și terasă panoramică. Acest nou termen include și perioada de iarnă în care lucrările au fost suspendate din cauza condițiilor meteo”, detaliază reprezentanții administrației locale evoluția termenelor din contractul semnat din 24 mai 2018 (contractul a inclus și realizarea proiectului tehnic).

Amenajarea Lacului lui Binder va fi finalizată în cadrul unui alt contract, care va trebui scos la licitație

Pentru cele 80% din lucrările efectuate în cadrul acestui contract, celor de la Construcții SA le va fi achitat în cele din urmă suma de 6,6 milioane de lei (din cele 9,3 milioane de lei, suma contractuală inițială).

Reprezentanții Primăriei arată că, în cadrul acestui contract, nu au aplicat vreo sancțiune firmei sibiene. ”Pe acest proiect, Primăria Sibiu nu a aplicat sancțiuni constructorului, motivele decalărilor de termen fiind justificate”.

Penalitățile vin din alte contracte

În aprilie anul acesta, aceiași Primărie Sibiu încheia la termen și contractul încheiat cu societatea Construcții SA, pentru proiectarea și execuția lucrărilor de amenajare a unui nou Liceu de Artă al Sibiului. Sub 8% din lucrările proiectate au fost executate până pe 22 aprilie 2020, când obiectivul ar fi trebuit finalizat.

Iar în martie 2019, Primăria încheia, la fel, și contractul pentru ”Etapa I de modernizare a Stadionului municipal”, chiar dacă toate lucrările prevăzute în contractul de 6,93 de milioane de lei (încheiat în decembrie 2017 tot pentru proiectare și execuție) nu erau finalizate în ciuda a două termene prelungite.

Primăria Sibiu arată că a decis să nu interzică celor de la Construcții SA să mai participe la licitațiile organizate (prin emiterea unui certificat de neconformitate) și a aplicat doar sancțiuni de întârziere. ”Nu s-a emis certificat de neconformitate pentru că lucrările realizate au fost conforme din punct de vedere tehnic. În schimb s-au aplicat penalități de întârziere pe două dintre contractele pe care firma în cauză le-a avut cu Primăria Sibiu: reabilitarea imobilului de pe strada Turismului (actualul sediu al Direcției Fiscale și al Poliției Locale) și amenajarea de parcări în zonele de blocuri din Sibiu (contract de 6,3 milioane de lei, încheiat în martie 2018 cu asocierea Construcții SA – Total NSA AG Construct – n.r.). Penalitățile aplicate însumează peste 150.000 de lei. De asemenea, s-au aplicat penalități de întârziere și în contractul pentru prima etapă de modernizare a Stadionului Municipal, însumând 160.000 de lei”, mai arată reprezentanții administrației locale, într-o adresă transmisă redacției Turnul Sfatului.

Reprezentanții Construcții SA nu au putut fi contactați până la publicarea acestui articol.

Vizualizari: 3116

Traian Deleanu

de Traian Deleanu

Investigații, Administrație
Telefon:
0740 039 148
E-mail: traian[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

4 comentarii

Apolitic W

Acum 10 luni

Am impresia ca Turnul Sfatului merge pe mana lui Arian Bibu , poate ma insel dar in Romania nu prea mai credem in coincidente.
Raspunde

Dan2 Cp

Acum 10 luni

TS publicatie pe care oricum o stimez este de parte a PNL si USR de mult da asta e atit ca atunci cind nu va convine ceva taiati

Raspunde

Hop Hop

Acum 10 luni

ati arunca banii ,decenii la rind .....de ce ? pe ciudata aia de firma ,

Raspunde

W S

Acum 10 luni

Pai pe mana cui sa mearga? A lui Fodor? Nu a avut destul timp in 6 ani sa ne arate cine este? Proiecte putine si fara mare impact, multe din ele blocate. Atitudine tip PSD de a da drumul la proiecte in campanie electorala samd.

Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus