Vineri,
29.03.2024
Cer Senin
Acum
15°C

Proiectele Maratonului: Campanii gratuite de sterilizare pentru câini și pisici, în satele Sibiului

Proiectele Maratonului: Campanii gratuite de sterilizare pentru câini și pisici, în satele Sibiului

Pentru al treilea an consecutiv, Asociația „Animal Life” participă la Maratonul Internațional Sibiu cu un proiect care are scop strângerea de  fonduri pentru inițierea unor campanii de sterilizare gratuită pentru câinii și pisicile din Sibiu. Astfel, obiectivul acestui proiect îl reprezintă sterilizarea gratuită a peste 400 de animale.

Prevenirea cazurilor de abandon al animalelor în zonele rurale, unde accesul medicilor este aproape inexistent reprezintă unul dintre principalele motive ale inițierii acestor campanii. „Este al treilea an în care participăm la maraton cu campanii de sterilizare. De regulă, acestea se desfășoară pe mai multe zile, vin echipe de medici de la București care ne ajută, facem programări și oamenii vin cu animalele pentru a le steriliza. Se sterilizează căței și pisici, atât femele, cât și masculi”, spune Maria Cismaru, reprezentat al Asociației „Animal Life” Sibiu.

Sterilizări gratuite pentru animalele cu și fără stăpân

Asociația organizează campanii gratuite de sterilizări atât pentru animalele cu stăpân, cât și pentru animalele abandonate. „Ne ocupăm de sterilizarea animalelor cu stăpân, iar în zonele rurale, în special, ne îndreptăm atenția asupra animalelor abandonate”, explică aceasta.

La campaniile de sterilizare organizate de asociație poate veni oricine cu animale pe care nu le poate steriliza în cabinetele veterinare din cauza costurilor ridicate. „Am avut oameni care au venit de la Victoria sau de la Făgăraș, nu avem restricții cu privire la zona din care provine animalul”, adaugă Maria.

La maraton pentru a opta oară

Și în anii trecuți asociația s-a înscris cu proiecte la Maratonul Internațional Sibiu. Unul dintre obiectivele pe care „Animal Life” le-a atins în primii ani de participare la maraton a fost construirea unui adăpost pentru animale. „În primii ani de maraton am reușit să strângem bani și să construim un adăpost funcțional pentru animale”, afirmă ea.

În acest moment, s-au strâns aproximativ 12.000 de lei, ținta fiind de a obține 45.000 de lei. „În ultimii doi ani, am reușit să strângem banii de care am avut nevoie pentru a finaliza aceste campanii de sterilizare. Anul aceasta este unul mai deosebit, dar am reușit să strângem, totuși, 30 % din suma pe care ne-am propus-o. Am alergat în fiecare an la maraton, acesta este anul cu numărul opt în care alerg pentru Animal Life”, concluzionează Maria.

Mai multe detalii despre acest proiect, precum și despre celelalte proiecte înscrise la maraton puteți afla accesând site-ul evenimentului sportiv.

Sursa foto: Asociația „Animal Life” / Maratonul Internațional Sibiu

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus