Joi,
28.03.2024
Partial Noros
Acum
17°C

Efectul pandemiei: Zeci de afaceri de vânzare în Sibiu

Efectul pandemiei: Zeci de afaceri de vânzare în Sibiu

Apartamente de închiriat în regim hotelier, cafenele, pensiuni, restaurante, locuri de joacă, magazine comerciale, magazine exclusiviste, chiar și serviciul de înfășurat bagaje pe aeroportul Sibiu - pe site-urile de anunțuri se regăsesc în prezent zeci de afaceri de vânzare în Sibiu.

Toate sunt legate, într-o măsură mai mare sau mai mică, de turism și bunul mers al economiei sibiene. Majoritatea patronilor cu care a stat de vorba reporterul Turnul Sfatului spun că altele sunt motivele vânzării, dat fiind afluxul neobișnuit de mare de inițiative antreprenoriale scoase la mezat, se poate concluziona și că acesta este un efect al incertitudinii economice cauzată de pandemia de coronavirus.

Un exemplu în acest sens este serviciul de ambalat bagaje pentru călători pe Aeroportul Sibiu. Anunțul a fost postat chiar astăzi și în el scrie că nu există concurență, operând în incinta Terminalului Plecări – Aeroportul International Sibiu.

”Într-adevăr, traficul de călători a scăzut în perioada aceasta, dar nu din acest motiv vând afacerea. Din punctul meu de vedere ea funcționează foarte bine și este sustenabilă, eu vând pentru că trebuie să plec din țară și nu mă mai pot ocupa de ea”, a declarat proprietarul afacerii. Acesta a mai explicat faptul că afacerea are contract cu aeroportul pentru următorii doi ani, cu posibilitate de prelungire pe încă patru.

Clar afectați de pandemie sunt proprietarii garsonierelor și apartamentelor care se închiriau în regim hotelier. Lipsa turiștilor a dus la o scădere evidentă a veniturilor, motiv pentru care multe astfel de locuințe sunt acum scoase la vânzare. Dacă vreți să investiți într-un ”apartament cu două camere și pivniță care funcționează în regim hotelier, la doar două minute de mers pe jos până în Piața Mare”, trebuie să scoateți din buzunar 56.000 de euro.

”Apartamentul se vinde inclusiv cu contul de Booking (nota 9.2) la prețul ocazional de 56.000 euro”, se arată în anunț.

După cum ați putut vedea în protestele recente, sectorul Horeca este și el afectat de lipsa turiștilor, generată de pandemie. Prin urmare, în Sibiu se află acum la vânzare mai multe baruri, restaurante și cafenele. O cafenea aflată în Promenada Mall se poate cumpăra chiar astăzi cu suma de 25.000 de euro.

”Motivul renunțării: managementul este la distanță și nu mai poate fi susținut”, spune patronul. Cafeneaua are 83 de metri pătrați și investiția inițială s-a ridicat, conform celor care o vând, la suma de 100.000 de euro.

Dacă nu vă plac cafenele, însă vă plac barurile, găsiți unul de vânzare chiar lângă Parcul Sub Arini, cu bar și terasă.

Dacă nu vă plac barurile departe de centru, găsiți unul ultracentral, la prețul de 60.000 de euro, inclusiv cu o mică terasă.

Dacă nu vă plac nici barurile și nici cafenelele, puteți prelua un loc de joacă pentru copii, care are o cafenea inclusă, la prețul de 6.000 de euro. ”Afacerea este în derulare cu activități rezervate în lunile următoare și chiria mică”, spune cel care o vinde.

Sibiul a dus lipsă vara aceasta de evenimente culturale din cauza pandemiei. Lipsa evenimentelor majore s-a simțit și pe piața nunților și botezurilor, restricțiile impuse de pandemie făcând ca multe afaceri de acest gen să se resimtă. Cine este interesat de acest domeniu poate cumpăra o sală de evenimente, cu restaurant, pensiune și teren, în Cisnădie, la prețul de 780.000 de euro.

”Locația este autorizată, iar activitatea de organizare evenimente are rezervări pe 12 luni în avans și aduce VENITURI a căror valoare ar putea acoperi o eventuală rată la bancă”, se arată în anunț.

Dacă vreți să preluați o afacere și nimic nu v-a convins până acum, în Valea Aurie puteți cumpăra cu 5000 de euro un ”magazin mixt, nealimentar, cu stoc de marfă complet care deservește unei arii extinse de cerințe, de la haine la accesorii pentru casă, grădinărit, scule, articole sportive”.

Activitatea afacerii se desfășoară într-un spațiu comercial de 120 mp, complet mobilat și utilat, alcătuit din cinci camere, două holuri și o baie. Cei interesați vor trebui să adauge la prețul de vânzare și o chirie lunară de 500 de euro.

Alte afaceri de vânzare în Sibiu: Magazin cu produse Gourmet care se predă la cheie, spațiu comercial cu afacere în desfășurare, cub publicitar, cabină fotografică pentru petreceri, magazin de haine și evenimente și multe altele.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Stefan Dobre

de Stefan Dobre

Administrație
Telefon:
0724 605 815

Comentarii

8 comentarii

Gurmand Stoian

Acum 3 ani

Știe cineva unde este magazinul Gourmet ?
Raspunde

Carmen St

Acum 3 ani

Pe str Avram Iancu, la 100m de Piața Mare
Raspunde

Burkina Fasolică

Acum 3 ani

In plin centru istoric, Avram Iancu, 9. Aici https://www.google.ro/maps/@45.7980755,24.1529053,3a,75y,343.7h,100.86t/data=!3m6!1e1!3m4!1sI3mX3cgEXYmm9F6uXmXt9A!2e0!7i13312!8i6656?hl=ro
Raspunde

Vica Didi

Acum 3 ani

pe strada Avram Iancu Stirea-i veche, spatiul a fost luat de un Nene si face restaurant acolo
Raspunde

Io ma men Io

Acum 3 ani

neah, produsele sunt de la firma Gourmet. atentie, aia belgieni, nu francezi, ca vorbesc limbi diferite….
Raspunde

Prenume Nume

Acum 3 ani

Desigur, magazinul de afla pe Calea Falimentului la nr. 1
Raspunde

Pt Gurmand Stoian

Acum 3 ani

... pe strada Avram Iancu
Raspunde

Nicoleta Avram

Acum 3 ani

pe str Avram Iancu, langa sectia de Militie peste drum de CityBurger
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus