Duminică,
25.09.2022
Cer Senin
Acum
13°C

Unde ajung deșeurile din hârtie colectate în Sibiu

Unde ajung deșeurile din hârtie colectate în Sibiu

Deșeurile din hârtie colectate în Sibiu ajung la stația de la Șura Mică, iar sumele obținute din valorificarea acestora se reîntorc în sistem, fiind utilizate pentru plata activității de sortare și, parțial, pentru plata activității de colectare a deșeurilor de ambalaje din deșeurile municipale, activități care nu sunt plătite de către cetățenii județului Sibiu. Prin urmare, un grad de colectare selectivă cât mai ridicat va duce la venituri mai mari din valorificarea deșeurilor reciclabile, care vor ajuta astfel la dezvoltarea un sistem de management integrat al deșeurilor mai performant și menținerea taxei de salubrizare la un nivel suportabil.

Deșeurile de hârtie pre-sortate de sibieni în recipientele de culoare albastră ajung, sunt ridicate și transportate în stația de sortare de la Șura Mică. Lucrătorii din cadrul stației sortează manual deșeurile de hârtie în mai multe categorii, printre care cele mai des întâlnite sunt cartonul maro, maculatura și alte ambalaje de hârtie.

Cu toate că hârtia este un material biodegradabil, reciclarea acesteia are un impact pozitiv semnificativ asupra mediului. Atât prin faptul că se reduce cantitatea de material lemnos exploatat din păduri, cât și datorită faptului că pentru producția de hârtie din deșeuri reciclate consumă cu aproximativ 40% mai puțină energie decât producția din fibră nouă.

În medie, deșeurile din hârtie pot fi reciclate de cel mult patru ori.

În cazul în care ambalajele de carton sunt de mari dimensiuni, iar împăturirea acestora în vederea depozitării în recipientele albastre este dificilă, îndemnul operatorilor de colectare a deșeurilor este să lăsați aceste ambalaje lângă recipientele pentru hârtie.

”Ne jucăm și curățăm” este un proiect organizat de Asociația de Bun Gust, cofinanțat de Primăria Sibiu prin Agenda Comunității și de Tineret și sprijinit de ADI Eco Sibiu.

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Vizualizari: 1147

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus