Joi,
28.03.2024
Partial Noros
Acum
17°C

Actualizare. Prefectura a comunicat datele greșit. Ce se întâmplă în localitățile cu cele mai multe cazuri de COVID

Actualizare. Prefectura a comunicat datele greșit. Ce se întâmplă în localitățile cu cele mai multe cazuri de COVID

Câteva localități din județul nostru s-au făcut remarcate pe lista transmisă zilnic de Prefectura Sibiu pe care este menționat numărul cazurilor active din fiecare unitate administrativ teritorială în parte. Am contactat primarii din două dintre aceste localități, pentru a vedea ce anume a determinat creșterea numărului cazurilor de COVID-19. 

Actualizare. În urma relatării în presă a creșterii semnificative a cazurilor din Săliște, Andreea Ștefan, purtător de cuvânt al Prefecturii Sibiu, a transmis că numărul mare raportat în această localitate a fost de fapt o greșeală.

„A fost identificată o greșeală în raportarea unei unități sanitare cu privire la numărul de cazuri active, drept urmare vă transmit comunicatul cu numărul de cazuri active refăcut. Numărul total este același de 273, s-a greșit la defalcarea pe localități”, este mesajul transmis de oficialități.

După modificare, numărul de cazuri active înregistrat în Săliște este de 7, față de cele 29 raportate inițial. Tabelul complet poate fi consultat în articolul următor: Lista cazurilor active de COVID-19 din Sibiu crește din nou. Sunt 273 în total

Știre inițială. La Săliște astăzi sunt raportate 29 cazuri active de coronavirus, după ce, cu doar o zi în urmă erau doar patru cazuri. Primarul orașului spune că nu își poate explica această creștere, cu atât mai mult cu cât nu a fost identificat niciun focar de COVID-19 în localitate. 

„Nu pot să găsesc o explicație pentru această creștere. Focar nu am identificat, nu au fost raportate cazuri în nicio instituție din Săliște, așadar nu este o problemă mare. Sunt cazuri dispersate pe raza județului. Noi aici nu am avut probleme, nici acum nu putem spune că este o problemă din punctul meu de vedere, pentru că pacienții sunt fie spitalizați, fie în izolare și respectă ce li s-a impus”, spune Horațiu-Dumitru Răcuciu, primarul orașului Săliște.

Totodată, în Slimnic, o comună cu doar 2.569 locuitori, zilele acestea au fost raportate 13-14 cazuri active de COVID-19. Primarul Ioan Șurean spune că nu este un focar de infecție, iar situația este ținută sub control. Numărul a crescut, explică edilul, după ce două femei angajate la spital în Sibiu s-au infectat. Pe lângă cazurile active, zece persoane sunt în izolare și respectă regulile necesare, mai adaugă Ioan Șurean.

„Nu este un focar. Au fost confirmate două doamne care lucrează în spital și cu familiile lor, pe lângă care mai sunt alte câteva cazuri. Noi aflăm de la prefectură aceste informații, dar nu ne trimit persoanele care sunt, decât cele izolate, care acum sunt în număr de zece. Este doamna preoteasă, care a fost confirmată săptămâna trecută și este în spital, apoi o cântăreață din biserică tot de săptămâna trecută, mai este o doamnă care lucrează la un chioșc undeva la spital de asemenea confirmată, sunt câteva cazuri, după cum se vede, dar sunt în regulă și oamenii respectă regulile”, spune primarul.

Acestea nu sunt singurele localități cu peste zece cazuri active raportate de Prefectura Sibiu. Pe lângă municipiul Sibiu unde sunt înregistrate 100 cazuri, pe aceeași listă se află Mediașul, cu 20 cazuri active la momentul actual, Cisnădie și Șelimbăr cu câte 13 cazuri active și Agnita cu 12 cazuri.

 

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Cristina Bălău

de Cristina Bălău

Eveniment, Cultură 
Telefon:
0770 962 946
E-mail: cristina[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus