Vineri,
29.03.2024
Cer Senin
Acum
19°C

Tursib își rezervă motorină de patru milioane de euro pentru următorii doi ani

Tursib își rezervă motorină de patru milioane de euro pentru următorii doi ani

Societatea de transport public a Sibiului a lansat o procedură de achiziție de motorină, estimând că în următorii doi ani va avea un consum cuprins între 2,2 și 4,6 mililoane de litri de motorină.

Procedura de achiziție lansată vineri de către Tursib are în vedere acoperirea necesarului de combustibil pentru următorii doi ani, având alocat un buget total de 16,69 de milioane de lei, fără TVA (echivalentul a mai bine de patru milioane de euro, cu tot cu TVA) . ”Achiziția de motorină este necesară desfășurării de către entitatea publică a activității de transport public local de persoane pe raza administrativ-teritorială a municipiului Sibiu, cu respectarea programelor de circulație aprobate prin hotărâri ale Consiliului Local Sibiu. În prezent, furnizarea de motorină este asigurată prin contractul cadru existent, valabil până la data de 31 decembrie 2020. Pentru desfășurarea activității specifice în bune condiții, entitatea contractantă dorește încheierea unui nou acord cadru de furnizare cu data de începere 1 ianuarie 2021”, se arată în caietul de sarcini al achiziției.

Între 1,2 și 2,3 milioane de litri este estimat consumul de motorină al Tursib pentru anul următor, în 2022 estimarea având o cantitate minimă estimată mai mică (de un milion de litri de motorină). De anul viitor, în Sibiu ar urma să fie puse în circulație și cele 40 de autobuze cu gaz comprimat natural, aflate în procedură de achiziție. 

Termenul de depunere a ofertelor de către furnizorii de combustibili interesați de acest contract a fost fixat pentru ziua de 8 octombrie. 

Actualul contract-cadru de furnizare a combustibilului lichid a fost încheiat în decembrie 2018, tot pentru o perioadă de doi ani, cu OMV Petrom. Contractul prevede un consum anual estimat între minim două și maxim trei milioane de litri de motorină.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Vizualizari: 4228

Traian Deleanu

de Traian Deleanu

Investigații, Administrație
Telefon:
0740 039 148
E-mail: traian[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus