Miercuri,
23.06.2021
Cer Senin
Acum
21°C

Jumătate de milion de lei pentru deschiderea Lacului lui Binder ca loc de promenadă

Jumătate de milion de lei pentru deschiderea Lacului lui Binder ca loc de promenadă

Consiliul local Sibiu a alocat peste jumătate de milion de lei pentru efectuarea lucrărilor necesare la Lacul lui Binder, astfel încât acesta să fie deschis ca loc de promenadă.

Banii au fost alocați în urma ședinței extraordinare a Consiliului local Sibiu de la finele acestei săptămâni. Fondurile vor fi utilizate pentru a finaliza o parte din lucrările rămase de executat în urma închiderii contractului de amenajare a Lacului lui Binder semnat cu societatea Construcții SA în momentul în care 80% din lucrări erau finalizate. Cei de la Construcții au cerut finalizarea contractului, sub motivul că din cauza pandemiei, societatea a fost ”grav afectată economic”.

Stadiul lucrărilor la Lacul lui Binder a ajuns la 80%

”Mai sunt necesar a fi realizate lucrări de construcție sistem grinzi de lemn vopsite, împreună cu sisteme de prindere pentru susținere deck, construire deck ponton mal, inclusiv balustrada metalică în zona clădirii modulare, construcție deck podețe, alei pietonale, inclusiv balustradă metalică, realizare grătare pentru protecție perimetrală, inclusiv balustradă metalică, instalare sisteme de ventilație și tablou electric exterior. Analizând ofertele primite, care cuprind lucrări de amenajare, transport și montaj, lucrările au o valoare de 535.000 de lei, inclusiv TVA”, scriu reprezentanții Serviciului public de administrare baze sportive și de agrement Sibiu, în raportul înaintat Consiliului local pentru alocarea fondurilor necesare. Serviciul amintit a preluat în administrare Lacul lui Binder din luna martie a acestui an.

Spațiu de relaxare

”În această rectificare bugetară, o sumă de 515.000 de lei a fost alocată Serviciul Public Administrare Baze Sportive și de Agrement al Municipiului Sibiu, administratorul Lacului, pentru finalizarea amenajării promenadei, pentru ca aceasta să poată fi folosită de sibieni ca spațiu de relaxare până la finalizarea integrală a investiției. Ulterior, din aceleași fonduri rămase din contractul inițial, Primăria Sibiu va aloca serviciului menționat sumele necesare pentru achiziția dotărilor, cum ar fi instalația pentru sporturi nautice si echiparea plajei. Aceste dotări vor face obiectul unei alte proceduri de achiziție pe care o va iniția tot Serviciul Public Administrare Baze Sportive și de Agrement al Municipiului Sibiu”, descriu reprezentanții Primăriei Sibiu, pentru Turnul Sfatului, următorii pași în ceea ce privește obiectivul din cartierul Țiglari.

La începutul acestei săptămâni, Primăria Sibiu a încheiat la termen contractul cu cei de la Construcții SA, însă înainte de finalizarea lucrărilor. Pentru cele 80% din lucrările efectuate în cadrul acestui contract, celor de la Construcții SA le va fi achitat în cele din urmă suma de 6,6 milioane de lei (din cele 9,3 milioane de lei, suma contractuală inițială).

”Primăria Sibiu  a acceptat decalarea termenului de finalizare a lucrărilor în două rânduri, prin acte adiționale. Termenul de finalizare a fost astfel prelungit din 23 decembrie 2019 până în 30 august 2020, motivat de lucrările suplimentare care au apărut în timpul execuției și anume: modificarea soluției de fundare a terenului în contextul unui teren argilos în zona de mal și modificarea soluției de proiectare a pavilionului multifuncțional, care va fi centru de închirieri și terasă panoramică. Acest nou termen include și perioada de iarnă în care lucrările au fost suspendate din cauza condițiilor meteo”, detaliază reprezentanții administrației locale evoluția termenelor din contractul semnat din 24 mai 2018 (contractul a inclus și realizarea proiectului tehnic).

Citește și Schimbarea la față a Lacului lui Binder. Prima plajă artificială din oraș

Vizualizari: 4805

Traian Deleanu

de Traian Deleanu

Investigații, Administrație
Telefon:
0740 039 148
E-mail: traian[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus