Joi,
18.04.2024
Innorat
Acum
5°C

Top național al perspectivelor: salariații pun Sibiul pe locul cinci

Top național al perspectivelor: salariații pun Sibiul pe locul cinci

Salariul net, nivelul șomajului și numărul de pensionari la un salariat sunt indicatorii pe baza cărora județul Sibiu ocupă locul cinci la nivel național în topul județelor cel mai puțin vulnerabile.

Topul a fost alcătuit de cei de la Hotnews.ro, pe baza datelor Institutului Național de Statistică, date publicității la mijlocul acestui an. Potrivit acestor date, județul Sibiu are 2,2% șomaj, iar nivelul mediu al salariului net este de 3.208 lei. Numărul de pensionari la un salariat este de 0,71 (comparativ cu 1,63 pensionari la un salariat în Teleorman).

Pe baza acestor indicatori, Sibiul se situează pe locul cinci la nivel național, după București, Ilfov, Timiș și Cluj și înaintea Constanței, Brașovului, Iașului și Mureșului.

La capătul topului, cele mai vulnerabile județe sunt Vrancea, Vaslui, Suceava, Buzău și Teleorman.

Sursa: Hotnews.ro

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Vizualizari: 4189

Traian Deleanu

de Traian Deleanu

Investigații, Administrație
Telefon:
0740 039 148
E-mail: traian[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus