Vineri,
25.09.2020
Innorat
Acum
23°C

Cinema în pădure creat de proprietarii a două pensiuni din Porumbacu de Sus

11 Septembrie 2020 12:25

Cinema în pădure creat de proprietarii a două pensiuni din Porumbacu de Sus

Horst Flubacher și Sergiu Arsenie, doi proprietari de pensiuni din Porumbacu de Sus, au deschis o nouă atracție pentru turiștii care ajung în zonă și pentru localnici deopotrivă – au creat un cinematograf în mijlocul naturii.

Ideea de Forest Cinema a apărut într-o seară, povestește Horst Flubacher, un român crescut în Germania care s-a îndrăgostit de Ardeal și a decis că merită să investească aici. De-a lungul anilor, a început să vină tot mai des acasă și spune chiar că se va muta înapoi în țară curând. Având o pensiune pe Valea Porumbacului, și-a făcut prieteni în zonă. De aici până la mica sa afacere a mai fost doar un pahar de vin.

„Am o pensiune în Porumbacu de Sus, de care mă ocup. Am stat de vorbă cu proprietarul pensiunii vecine, într-o seară, la un pahar de vin și mi-a zis măi, eu am un ecran. L-am întrebat de care, a zis că e unul mare, de cinema, iar eu în Germania lucrez cu firme care cu asta se ocupă – produse cinematografice. Așa am decis să ne unim forțele și să facem un cinema în mijlocul naturii. Eu am un teren pe care l-am putut folosi și pe care la fix încape ecranul. Aveam însă nevoie de un proiector, pentru că cel pe care îl avea amicul meu era cam slab pentru ce vrem să facem acolo”, spune Horst.

Planurile lui sunt însă chiar mai mari decât atât – vrea să facă aici, anul viitor, un festival în care să incorporeze acest mic cinema pe care l-a creat în mijlocul naturii.

3.000 de euro investiție inițială

Horst povestește că, alături de partenerul său de afaceri, a reușit să investească aproximativ 3.000 de euro în tot ceea ce au avut nevoie inițial pentru a da drumul cinematografului.

„M-am interesat de echipament profesional, am reușit să găsesc un proiector la Set Up în Sibiu și următorul pas a fost să găsim un sistem de sunet bun. Am investit cam 3.000 de euro pe ceea ce am avut nevoie până acum – chiria pentru proiector, licența pentru film care este foarte importantă pentru ca noi să putem funcționa în legalitate și cele mai bune condiții, și sistemul de sunet”, spune acesta.

Prima dată au fost puțini oameni la film. Au fost chiar puțin dezamăgiți, își amintește Horst, pentru că se așteptau să vină măcar 50 de cinefili. Din fericire însă, la a doua proiecție au venit un număr dublu de curioși, ceea ce le dă speranța, lui și lui Sergiu, că totul va merge bine pe acest drum pe care și l-au ales.

„Până acum au fost două proiecții de film. La prima ne așteptam să fie vreo 50 de oameni, dar de-abia au fost 30. Un prieten bun mi-a zis însă că nu trebuie să-mi pierd speranța, că oamenii vor auzi de ideea noastră și vor veni. Ceea ce s-a și întâmplat la a doua proiecție, când am avut 60 de oameni, deci dublu. Acum trei săptămâni am avut prima proiecție – Fast and Furious – Hobbs and Shaw, iar la a doua am pus filmul Get Out”, povestește antreprenorul.

Sâmbăta aceasta va avea loc o proiecție specială, despre care Horst Flubacher și Sergiu Arsenie nu vor să spună prea multe, în speranța că vor trezi curiozitatea iubitorilor de filme. Tot ce se știe până acum este că filmul va fi proiectat de la ora 20. Prețul unui bilet este 20 de lei pentru localnici și 30 de lei pentru cei care vin din afara localității.

Mai multe detalii găsiți pe pagina oficială de Facebook a Forest Cinema.

 

Cristina Bălău

de Cristina Bălău

Eveniment, Cultură 
Telefon:
0770 962 946
E-mail: cristina[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus