Vineri,
25.09.2020
Innorat
Acum
23°C

Noul început de an școlar: elevii sibieni au mai cumpărat jumătate din rechizitele din alți ani

13 Septembrie 2020 21:39

Noul început de an școlar: elevii sibieni au mai cumpărat jumătate din rechizitele din alți ani

Incertitudinea generată de scenariile adoptate pentru începerea școlii au dus la situația în care, în acest an, la Sibiu s-au vândut doar jumătate din rechizitele care se cumpărau în anii trecuți.

Reprezentanții magazinelor de rechizite școlare din Sibiu spun că resimt efectele pandemiei și speră că, totuși, începerea noului an școlar va aduce mai mulți părinți care să le cumpere produsele. „Vindem aceleași rechizite ca și în anii trecuți, doar că într-un ritm mult mai mic. Cred că vânzările au scăzut mai mult de jumătate față de aceeași perioadă a anului trecut. În principal părinții cumpără caiete, truse de geometrie, creioane colorate, pixuri și radiere Se vinde câte puțin din fiecare”, explică Ioana Cârpătorea, reprezentant al magazinului Meridian din centrul orașului. La toate papetăriile, prețurile materialelor școlare au rămas la fel. „Chiar dacă prețul a rămas la fel ca anul trecut, vedem o scădere destul de mare a vânzărilor”.

La Diverta, reprezentanții magazinului așteaptă prima zi de școală, în speranța că părinții vor veni în magazin cu listele complete de produse de care copiii lor au nevoie. „Vânzările din magazin au scăzut cu 30%. Părinții nu au venit să cumpere rechizite la fel ca anul trecut, dar așteptăm data de 14 septembrie pentru că, de obicei, cei mai mulți dintre ei aleg să achiziționeze materiale școlare atunci. Chiar dacă prețurile au rămas aceleași ca în anii trecuți, pandemia a făcut ca oamenii să cumpere mai puțin”, spune Florin Mărginean, reprezentant al magazinului Diverta.

Vizualizari: 780

Adina Torop

de Adina Torop

Reporter Speciale

adina@turnulsfatului.ro

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus