Duminică,
27.09.2020
Innorat
Acum
11°C

Testare în masă la Academia Forțelor Terestre. Zece cazuri noi de COVID au fost confirmate

15 Septembrie 2020 16:26

Testare în masă la Academia Forțelor Terestre. Zece cazuri noi de COVID au fost confirmate

Prima testare în masă a studenților din cadrul Academiei Forțelor Terestre „Nicolae Bălcescu” din Sibiu a avut loc la finalul săptămânii trecute, după ce primul caz de COVID-19 a apărut în data de 6 septembrie. 

Potrivit oficialilor AFT Sibiu, ca urmare a măsurilor luate de Ministerul Apărării Naţionale, prin Direcţia Medicală, 400 de teste le-au fost efectuate sâmbătă studenţilor din instituţie, „astfel încât începerea anului universitar să se realizeze în condiţii de maximă siguranţă, cu respectarea măsurilor sanitare impuse pentru prevenirea transmiterii virusului SARS-CoV-2 în rândul cadeţilor, cadrelor didactice şi instructorilor militari”.

Testele au fost trimise spre prelucrare Institutului Național de Cercetare Dezvoltare Medico-Militară „Cantacuzino". „În urma testării, 10 persoane au fost confirmate pozitiv la infecţia cu SARS-CoV-2”, transmite lt.col. Daniel Dorobanțu, responsabil cu relațiile publice.

Vă reamintim că primul caz pozitiv la nivelul academiei a fost înregistrat pe 6 septembrie. În urma anchetei epidemiologice, la alte patru persoane a fost confirmată prezenţa virusului. „În momentul de faţă, academia are 15 persoane infectate. Starea acestora este bună, fiind asimptomatici. Deoarece înapoirea în instituţie a cadeţilor se face etapizat, testările vor continua şi zilele următoare”, arată sursa citată.

Citește și O studentă de la Academia Forțelor Terestre are coronavirus. Alte trei persoane au fost testate

Cristina Bălău

de Cristina Bălău

Eveniment, Cultură 
Telefon:
0770 962 946
E-mail: cristina[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus