Sâmbătă,
24.10.2020
Innorat
Acum
7°C

Două școli au intrat în scenariul verde, iar o a treia a trecut de la roșu, la galben

18 Septembrie 2020 14:12

Două școli au intrat în scenariul verde, iar o a treia a trecut de la roșu, la galben

Comitetului Județean pentru Situații de Urgență a stabilit în ședința de astăzi, în unanimitate de voturi ca trei instituții de învățământ din județ să schimbe scenariul de acțiune în contextul pandemiei de coronavirus. Astfel, Grădinița cu program prelungit Frații Grimm – trece din scenariul 3 în scenariul 2,  Liceul Tehnologic „Ilie Măcelariu” Miercurea Sibiului (cu toate structurile) – trece din scenariul 2 în scenariul 1, iar Școala Gimnazială Slimnic (cu toate structurile) - trece din scenariul 3 în scenariul 1. Scenariul 1 este cunoscut sub numele de scenariul verde, scenariul 2 este galben, iar scenariul 3 este cel mai sever – roșu. În cadrul ședinței, prefectul le-a reamintit participanților că de astăzi, localitorii din Slimnic scapă de obligativitatea purtării obligatoriu a măștilor de protecție.  

Ce însemnă cele trei scenarii

Scenariul verde, este varianta cea mai optimistă, cea în care mai puţin de o persoană la mia de locuitori este depistată cu COVID-19, în ultimele 14 zile. În școlile care se află în acest scenariu, elevii pot merge la şcoală, respectând regulile de secuitate sanitară stabilite.

Scenariul galben, cel privind un risc mediu, presupune între 1 şi 3 persoane detectate pozitiv cu noul coronavirus la mia de locuitori, în ultimele 14 zile. În acest caz, prioritate să meargă la şcoală vor avea preşcolarii, elevii din clasele 0-4, dar şi elevii din anii terminali. Restul claselor fac ore online, însă vor merge şi la şcoală, prin rotaţie.

Scenariul roșu, considerat de avarie, înseamnă că într-o localitate sunt mai mult de trei persoane depistate pozitiv la mia de locuitori în ultimele 14 zile. În acest caz, şcoala se închide de tot, iar orele se vor face online.

Foto: Arhivă

Vizualizari: 1038

Alin Bratu

de Alin Bratu

Politic
Telefon:
0745 590 991

alin[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus