Marţi,
27.09.2022
Cer Senin
Acum
17°C

Numărul infecțiilor cu noul coronavirus a depășit în septembrie totalul din aprilie și mai. Dar rata deceselor scade

Numărul infecțiilor cu noul coronavirus a depășit în septembrie totalul din aprilie și mai. Dar rata deceselor scade

Media infecțiilor zilnice în județul Sibiu este în această lună de 25,15 de cazuri pe zi, medie care depășește orice număr din lunile precedente. În aprilie, media cazurilor noi pe zi era de 9,82, în mai – 6,38, în iunie – 4,96, în iunie – 8,12, în august – 17,57, iar în septembrie, în primele 20 de zile, media este de 25,15.

Ca număr total al infecțiilor pe lună, în primele 20 de zile din septembrie s-au depășit toate cifrele de până acum. În luna aprilie au fost 285 de cazuri, în mai – 198, în iunie – 149, în iulie – 252, în august – 492.

Cu toate că numărul infecțiilor a crescut mult în ultima perioadă, numărul deceselor este mai mic față de ce s-a întâmplat până acum. ”Vârful” deceselor pare să se fi consumat în lunile mai și august, când au fost câte 22 de persoane decedate în urma infecțiilor cu SARS CoV-2.

În luna aprilie au existat 10 persoane decedate în urma infecției, în mai – 22, în iunie – 9, în iulie – 14, în august 22, iar în septembrie, până acum au decedat 14 persoane.

Dacă împărțim numărul persoanelor decedate la numărul de cazuri totale dintr-o lună, vedem că deși numărul de cazuri crește, decesele sunt tot mai puține. Rata de deces în situațiile infecțiilor cu Covid-19 era în luna aprilie de un deces la 28,5 cazuri la un deces. În luna mai, exista un deces la numai 9 cazuri. Era perioada în care doctorii încă nu știau încă tratamentul optim, iar secțiile de ATI erau pline. În luna iunie, a fost un deces la 16,5 cazuri, în luna iulie, un deces la 18 cazuri , iar în august a fost un deces la 22,36 cazuri. În luna septembrie au fost 514 cazuri noi și au decedat 18 persoane, rezultând un deces la 28,5 de cazuri. Același raport ca în luna aprilie, însă atunci au fost 285 de cazuri în tot județul, iar acum, în septembrie, sunt de două ori mai multe: 514.

 

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Alin Bratu

de Alin Bratu

Politic
Telefon:
0745 590 991

alin[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus