Marţi,
19.01.2021
Parțial Noros
Acum
-12°C

Vouchere în valoare de 300 de lei acordate de stat pentru încurajarea copiilor în practicarea sportului de performanță

Vouchere în valoare de 300 de lei acordate de stat pentru încurajarea copiilor în practicarea sportului de performanță

Copiii născuți în perioada 1 ianuarie 2005 – 31 decembrie 2014 ar putea beneficia de la stat de un sprijin financiar în cuantum de 300 de lei pentru achiziționarea de echipamente sportive. Condiția este ca acești copii să se legitimeze pentru prima dată la un club sportiv deținător de certificat de identitate sportivă, în perioada 8 septembrie - 30 noiembrie 2020. Banii vor fi sub formă de voucher și vor fi folosiți strict pentru achiziționarea de echipamente sportive.

Pentru încurajarea și sprijinirea copiilor în practicarea sportului de performanță, în baza O.U.G. nr. 157/2020 și a Ordinul Ministrului Tineretului și Sportului nr. 1199/ 15.09.2020, publicat în Monitorul Oficial al României nr. 853/ 17.09.2020, Ministerul Tineretului și Sportului prin Direcția pentru Sport și Tineret a Județului Sibiu va acorda un ajutor financiar sub formă de voucher în cuantum de 300 de lei doar în vederea achiziționării de echipament sportiv.

Beneficiarii de voucher sunt copiii născuți în perioada 1 ianuarie 2005 – 31 decembrie, care se legitimează pentru prima dată la un club sportiv deținător de certificat de identitate sportivă, în perioada 08 septembrie 2020 - 30 noiembrie 2020, în vederea practicării sportului de performanță.

Beneficiarii eligibili pentru a primi voucherul în valoare de 300 lei, trebuie să solicite acordarea acestuia, clubului sportiv la care s-au legtimat, începând cu data intrării în vigoare a normelor și până la data de 30 noiembrie 2020, inclusiv.

Solicitarea acordării voucherului se face pe baza următoarelor documente:

-              Cerere pentru acordarea ajutorului financiar sub formă de voucher - anexa nr. 1, însoțită de:

1)            Certificat de naștere (original și copie);

2)            Act de identitate părinte/reprezentant legal (original și copie);

3)            Legitimație sportivă (original și copie);

4)            Declarație privind acordul prelucrării datelor cu caracter personal – anexa nr. 4.

(2) Copiile sunt certificate conform cu originalul de către persoana desemnată să primească documentele.

Se interzice beneficiarilor de vouchere:

  1. a) solicitarea și /sau primirea unui rest de bani la utilizarea voucherului, în cazul în care suma corespunzătoare produselor solicitate este mai mică decât valoarea nominală a acestuia;
  2. b) comercializarea voucherelor în schimbul unor sume de bani și /ori altor bunuri și /ori servicii;
  3. c) utilizarea voucherelor în magazine, în locații, în unități de orice fel care nu vând produse și echipamente sportive și nu au afișate la intrare autocolante speciale ale unității emitente;
  4. d) utilizarea voucherelor pentru procurarea altor produse decât achiziționarea de echipament sportiv.

Toate detaliile legate de modalitatea acordării acestui sprijin pentru copiii din Județul Sibiu care vor să practice sportul de performanță pot fi găsite în Metodologia privind acordarea acestui ajutor financiar sub formă de voucher postată pe site-ul Direcției Județene pentru Sport și Tineret Sibiu. Persoană de contact Consilier Damian Matei - 0744470425.

Sursa foto: facebook DJST

Vizualizari: 1567

Raluca Budușan

de Raluca Budușan

Sănătate, Educație
Telefon:
0766 905 671

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus