Duminică,
27.11.2022
Partial Noros
Acum
4°C

Ce facem în weekend? Mergem la film și la ateliere de creație

Ce facem în weekend? Mergem la film și la ateliere de creație

Weekend-ul acesta aduce la Sibiu o serie de proiecții ale unor filme independente, care pot fi vizionate în aer liber, la Centrul Cultural Ion Besoiu. Totodată, avem la dispoziție câteva mici evenimente la terasele din oraș, dar și ateliere pentru copii și părinți.

Vineri, 25 septembrie

Weekend-ul începe oficial doar după ce savurăm o pizza delicioasă de la Pizza by Tango! Meniul variat promite să împlinească orice dorință culinară, iar dacă totuși nu găsiți ceva pe gustul vostru, puteți să vă creați propriul preparat, cu ingredientele preferate. 

Festivalul de plăcinte și merinde are loc weekend-ul acesta, în Piața Habermann. Intrarea este liberă, iar mai multe detalii puteți afla de pe site-ul Autentic Events.

De la ora 18, la Backyard Summer Garden, sunteți așteptați să petreceți o după-amiază alături de Maryo, rezident „crazy beach”. Rezervările se fac la numărul de telefon 0743272597, iar intrarea este 20 de lei. 

Ana Maria și Cristian Lupașcu vă invită, la Mango BAR, de la ora 18, la o seară Retro Romanian. Tel. 0757 881 881 pentru rezervări.

Acoustic Band va avea un show live, cu piese Classic Rock, Blues & Jazz, la Imperium Live, diseară. Rezervările se fac la numerele de telefon 0369.454.690/0745.391.481. Detalii aflați AICI.

De la ora 20, la Play Off începe weekend warm-up session, cu DJ Mike the Hype. Rezervări: 0747 296 060.

La Terasa cu Flori a Centrului Cultural Ion Besoiu, de la aceeași oră, are loc proiecția filmului „Wendy” - o reinterpretare liberă a basmului Peter Pan, cu o distribuție plină de copii care-și fac debutul în actorie. Filmul este proiectat în cadrul festivalului American Independent Film.

Sâmbătă, 26 septembrie

Atelierele cu părinții se desfășoară în fiecare weekend, între orele 11:00-18:00, în Orașul Artiștilor, pe platoul din fața Turnului Sfatului din Sibiu. Prin intermediul acestora, micuții pot învăța să facă lucru manual chiar de la părinții lor. Participarea este liberă, fără taxă de înscriere, iar locurile sunt limitate. Toate materialele necesare vor fi puse la dispoziție de către organizatori.

„Gagaga și alții ca el” este un spectacol educativ ce reunește mai multe povestiri inspirate din literatura universală, în care cei mici descoperă că fiecare acțiune are și o reacțiune cu consecințe pe măsură. Spectacolul va avea loc de la ora 10 și este unul interactiv, copiii având posibilitatea să se implice direct în desfășurarea acestuia. Acesția aplică „amenzi”, cântă alături de personaje și le răsplătesc dacă acestea își îndreaptă comportamentul, determinând finalul fericit al poveștii.

durata: 40 min.

preț bilet: 50 lei (prețul este valabil pentru un grup format din membrii aceleiași familii, dar nu mai mult de 10 persoane)

spectacolul se desfășoară în curtea interioară a Teatrului Gong

În cadrul American Independent Film Festival, sâmbătă seara de la ora 20, la Terasa cu flori a Centrului Cultural Ion Besoiu are loc proiecția filmului „My Salinger Year”. O tânără ce aspiră să devină scriitoare își găsește o slujbă la agenția literară ce îl reprezintă pe J.D. Salinger. Însărcinată de șefa sa excentrică să prelucreze corespondența lui Salinger, Joanna decide să personalizeze răspunsul sec oferit de agenție fanilor scriitorului. Rezultatele sunt pline de umor și emoționante, iar Joanna, în timp ce folosește vocea marelui autor, începe să o descopere pe a ei. Refuzul de-a juca după regulile establishment-ului cultural l-a transformat pe recluzivul scriitor J.D Salinger, autorul lui The Catcher in the Rye, în mit literar şi în cel mai influent autor din istoria cinematografiei americane, deşi (sau tocmai pentru că) a respins mereu rugăminţile Hollywood-ului de a-i ecraniza operele. 

Detalii AICI

Duminică, 27 septembrie

Galeria Art Point din Orașul Artiștilor prezintă pentru ultima dată în acest sezon expoziția-manifest "Ceci n’est pas un vote (Acesta nu este un vot)" a studenților și masteranzilor de la Facultățile de Arte (Diana Matilda Crișan, Loredana Ilie, Andrei Ilincaru, Ruxandra Ivan, Sorina Popescu, Sandra Gabriela Puișor, Andra Semciuc, Uță Răzvan Cristian. Îndrumător: Mihai Zgondoiu).

Expoziția este deschisă în intervalul orar 11-22 și poate fi vizitată gratuit. Lucrările expuse conțin imagini, imagini-text, sau doar texte de tip manifest: de la cuvântul „vot” pus în jocul „spânzurătoarea” la „anul.at 2020”, „Bagă la cap”, „Be the change” cu Vlad Țepeș hipsterit, portretul lui Cioran cu maxima „Oamenii se împiedică de adevăr”, la îndemnul „use your voice/use your vote”.

,,The Sisters Brothers”, o co-producţie Franţa - România - Spania - Belgia - Statele Unite, ajunge duminică, de la ora 20, pe ecranul amplasat la Terasa cu Flori din Centrul Cultural Ion Besoiu. Western-ul spune povestea fraţilor Charlie Sisters (Joaquin Phoenix) şi Eli Sisters (John C. Reilly) aflaţi într-o vânătoare continuă şi, în acelaşi timp, o călătorie iniţiatică ce pune la încercare legătura specială care îi uneşte. Într-o lume sălbatică şi ostilă, atât Charlie, cât şi Eli au mâinile murdare de sângele criminalilor şi al nevinovaţilor. Charlie este cel mai tânăr şi s-a născut pentru a ucide. Eli visează la o viaţă normală. Amândoi sunt anganjaţi de Commodore să caute şi să ucidă un om.

Programul cinematografului Arta poate fi consultat AICI, al cinematografului din cadrul Centrului Cultural Ion Besoiu este AICI, iar cel al CINE GOLD este AICI.

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Cristina Bălău

de Cristina Bălău

Eveniment, Cultură 
Telefon:
0770 962 946
E-mail: cristina[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus