Marţi,
20.10.2020
Cer Senin
Acum
6°C

Situația infectărilor cu SARS-CoV-2 în școli și grădinițe: Peste 500 de elevi sunt în izolare

25 Septembrie 2020 12:50

Situația infectărilor cu SARS-CoV-2 în școli și grădinițe: Peste 500 de elevi sunt în izolare

Situația elevilor și personalului din unitățile de învățământ din județul Sibiu, internate și izolate/carantinate arată că sunt 8 persoane depistate pozitiv cu SARS-Cov-2 și internate. Dintre acestea sunt 5 elevi (Liceul Teoretic „Stephan Ludwig Roth” Mediaș, Colegiul Agricol „Daniil Popovici Barcianu” Sibiu, Colegiul Național „Octavian Goga” Sibiu, Şcoala Militară de Maiștrii Militari și Subofițeri pentru Comunicații,  Tehnologia Informației și Apărare Cibernetică Sibiu), 2 persoane sunt cadre didactice (Colegiul Tehnic „Mediensis” Mediaș și Liceul Teoretic „Stephan Ludwig Roth”) și o persoană face parte personalul nedidactic (Liceul Tehnologic de Industrie Alimentară ”Terezianum” Sibiu).

De asemenea, 522 persoane carantinate/izolate. Dintre acestea 505 sunt elevi (inclusiv din unitățile de învățământ și clasele menționate în comunicatul emis de către biroul de presă al Prefecturii Sibiu), 10 sunt cadre didactice, 2 persoane care fac parte din personalul didactic auxiliar și 5 din personal nedidactic.

În comparație cu datele oferite ieri, 24 septembrie, s-a modificat doar numărul persoanelor carantinate/izolate. Acesta a scăzut cu 11 elevi și, de asemenea, a scăzut cu 5 cadre didactice, în total fiind 522 persoane (față de 538).

Inspectoratul Școlar Județean Sibiu monitorizează dinamica scenariilor de funcționare a unităților de învățământ preuniversitar, la nivel județean, aceasta fiind influențată de evoluția situației epidemiologice din județ.

Prin urmare, astăzi, 25 septembrie 2020, în conformitate cu datele transmise de unitățile de învățământ din județul Sibiu, se înregistrează următoarea situație:

-  288 de unități de învățământ în Scenariul 1 (S1): participarea zilnică (față în față) a tuturor preșcolarilor și elevilor în unitățile de învățământ, cu respectarea și aplicarea tuturor normelor de protecție sanitară;

- 43 de unități de învățământ în Scenariul 2 (S2). Acesta presupune participarea zilnică (față în față) a tuturor preșcolarilor și elevilor din învățământul primar, a elevilor din clasele a VIII-a și a XII-a, cu respectarea și aplicarea tuturor normelor de protecție, respectiv revenirea parțială (prin rotație de una-două săptămâni) a elevilor din celelalte clase de gimnaziu și liceu, cu respectarea și aplicarea tuturor normelor de protecție;

- 7 de unități de învățământ în Scenariul 3 (S3): participarea tuturor preșcolarilor și elevilor la activități/lecții online.

Consiliile de administrație de la nivelul fiecărei unități de învățământ adoptă propunerile de scenarii și, implicit, schimbarea acestora, în funcție de analiza situației epidemiologice efectuate de către direcțiile de sănătate publică și Institutul Național de Sănătate Publică, de infrastructura și de resursele existente în fiecare unitate de învățământ.

Autoritățile reamintesc faptul că, potrivit ordinului comun al ministrului educației și cercetării și al ministrului sănătății nr. 5.487/1494/01.09.2020, criteriul epidemiologic în baza căruia unitățile/instituțiile de învățământ stabilesc unul dintre cele trei scenarii de funcționare este rata incidenței cumulate, respectiv: numărul total de cazuri noi din ultimele 14 zile raportat la 1.000 de locuitori.

           

Vizualizari: 857

Raluca Budușan

de Raluca Budușan

Sănătate, Educație
Telefon:
0766 905 671

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus