Marţi,
18.01.2022
Innorat
Acum
-0°C

Donație: 81.000 de măști și alte echipamente pentru copiii și adulții din unitățile de protecție socială din Sibiu

Donație: 81.000 de măști și alte echipamente pentru copiii și adulții din unitățile de protecție socială din Sibiu

81.000 de măști chirurgicale, 25 de termometre digitale și 300 de combinezoane de protecție au fost donate de către Jaeggi Industries Sibiu în sprijinul sibienilor aflați în programe de protecție socială.

În cursul acestei săptămâni, materialele vor ajunge în centrele pentru copii și adulți din subordinea Direcției Generale de Asistență Socială și Protecție a Copilului Sibiu, în centrele școlare de educație incluzivă din Sibiu, Mediaș, Turnu Roșu și Dumbrăveni, respectiv în unitățile de asistență medico-sociale din Sibiu și Săliște, anunță reprezentanții Consiliului Județean Sibiu, prin intermediul căruia sunt distribuite materialele.

Compania sibiană Jaeggi Industries SRL este parte a grupului Güntner, probabil cel mai cunoscut nume în industria frigotehnică și în tehnologia de refrigerare și aer condiționat. „Ultimele luni au avut un impact major asupra vieții fiecărui individ și a întregii comunități, dar și asupra pieței muncii, fie că vorbim de companii private sau instituții publice. Pandemia ne-a confruntat cu o situație nouă la care a trebuit să reacționăm rapid fără a ne putea baza pe modele de practică precedente, dar în același timp, tot pandemia a demonstrat că reconfirmarea valorilor comune este esențială pentru toată societatea.

Solidaritatea și empatia au fost pârghiile cele mai importante cu care am reușit să gestionam această situație. Datorită cooperării între mediul privat, cel instituțional și comunitate, am putut depăși multe din obstacole” declară Antonia Muntean, director general adjunct Jaeggi Industries Sibiu, potrivit unui comunicat dat publicității de reprezentanții CJ Sibiu.

„Ne bucură faptul că materialele donate vor ajunge în centrele pentru copii și adulți și în centrele școlare de educație incluzivă din Județul Sibiu, pentru că educația este cel mai relevant indicator al sănătății unei comunități. Suntem convinși că Sibiul are capacitatea de a găsi soluții salutare, de a se adapta și de a își continua dezvoltarea în pofida vremurilor dificile pe care le trăim acum. Împreună, cu implicare, perseverență și încredere putem asigura protejarea și dezvoltarea comunității noastre,” declară Antonia Muntean, director general adjunct Jaeggi Industries Sibiu

Președinta Consiliului Județean Sibiu, Daniela Cîmpean, a anunțat că instituția pe care o reprezintă este recunoscătoare pentru donație. „Pandemia continuă să afecteze activitatea centrelor sociale și educaționale care deservesc cele mai vulnerabile categorii de adulți și copii din județ, așa că suntem recunoscători firmei Jaeggi pentru această importantă donație. Mediul privat continuă să fie solidar pentru Sibiu și să vină în completarea  eforturilor bugetare, iar acesta este un semn bun”, afirmă Daniela Cîmpean, președinta Consiliului Județean Sibiu.

Foto: deschiderea unor noi facilități Jaeggi Industries la Sibiu (arhiva TS)

Vizualizari: 1310

Traian Deleanu

de Traian Deleanu

Investigații, Administrație
Telefon:
0740 039 148
E-mail: traian[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus