Vineri,
27.05.2022
Acum
0°C

Dorin Cioabă acuză autoritățile locale de sabotaj, după ce nu a luat decât 80 de voturi. ”Nu au trecut pe buletin asul de treflă”

Dorin Cioabă acuză autoritățile locale de sabotaj, după ce nu a luat decât 80 de voturi. ”Nu au trecut pe buletin asul de treflă”

Actualizare, ora 16

Biroul Electoral Municipal spune că Dorin Cioabă nu a avut consimțământul Asociației Partida Romilor Pro Europa, de a candida la alegerile locale, pe listele lor și, implicit, pentru a folosi simbolul lor, ”asul de treflă”, pe buletinul de vot. ”Dânsul avea susținerea Partidei Romilor Pro Euopa, care este altceva cu Asociația Partida Romilor Pro Europa, organizație care este o asociație parlamentară și are acest simbol electoral”, a explicat Adelaida Fulea pentru Turnul Sfatului.

Articolul inițial:

După ce nu a obținut decât 80 de voturi, în urma alegerilor locale de duminică, Dorin Cioabă spune că a fost sabotat. ”Mi-au contestat candidatura de două ori, în loc să-mi fac campanie electorală, eu am stat numai pe la Tribunal. Două contestații mi-au făcut cei de la Biroul Electoral Județean. Le-am câștigat pe amândouă, după care nu mi-au trecut însemnul electoral pe buletinele de vot. Nu au trecut pur și simplu, eu nu am avut semn electoral. Deși este înregistrat la nivel național, asul de treflă, simbolul nostru, nu a fost trecut la Sibiu. Doar avem dovada, avem fotografii ale buletinului. Acum, marea majoritate a oamenilor noștri nu știu carte și caută semnul. Nu au găsit semnul”, explică situația Dorin Cioabă.

”Să cer anularea alegerilor?”

Cioabă spune că nu vrea să ceară anularea alegerilor, pentru că a fost dezavantajat, ci doar să se facă cunoscut numele vinovaților pentru toată această situație. ”Nu știu de ce s-a întâmplat toată treaba asta, cine, ce a avut cu noi. Ce interes? Doar nu aveam eu șanse reale de a ajunge primar. Eu am vrut să candidez, așa, ca să fim și noi în rândul partidelor care candidează, dar BEJ-ul încă de la început a fost împotrivă și acum nu ne-au trecut semnul. Acum stau să mă gândesc, ce să fac? Să cer anularea alegerilor? Ar fi o tâmpenie să fac lucrul ăsta, să mai pun să mai meargă o dată sibienii să meargă la vot. Acum vreau să văd de ce au făcut asta, cine a greșit să recunoască, să zică - da domnule, suntem tâmpiți”, a mai spus regele romilor.

Nu intră în atribuțiile BEJ

Purtătorul de cuvânt al Biroului Electoral Județean, Iuliana Orza, spune că nu există o solicitare în acest sens a candidatului Dorin Cioabă. ”Nu aveam nicio sesizare, însă nici nu ar fi de competența noastră, ci intră în atribuțiile Biroului Electoral Municipal, pentru că domnul Cioabă a candidat pentru funcția de primar a Municipiului Sibiu”, a explicat Iuliana Orza. Purtătorul de cuvânt al Biroului Electoral Municipal spune că nu are cunoștință de o astfel de sesizare în acest moment, însă va face verificări în acest sens.

Cine este Partida Romilor ”Pro Europa”

Dorin Cioabă a candidat din partea Partidei Romilor Pro Europa, partid constituit în martie 1990. Prima denumire a fost Partida Romilor, iar în perioada 2000 – 2012 s-a numit Partida Romilor Social Democrată (PRSDR), iar după trei ani, liderii organizației au semnat un protocol de colaborare cu PSD. În februarie 2016, procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție au dispus urmărirea penală a 8 suspecți, reprezentanți ai Asociației Partida Romilor „Pro Europa”, în dosarul privind fraude cu fonduri europene. Nicolae Pău, președintele APRPPE, și fostul deputat PSD, Mădălin Voicu, sunt cercetați de DNA pentru spălare de bani și deturnare de fonduri europene, dosarul nefiind nici acum închis. Simbolul partidului este asul de treflă.

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Vizualizari: 4123

Alin Bratu

de Alin Bratu

Politic
Telefon:
0745 590 991

alin[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

4 comentarii

Mc D

Acum 1 an

...pai e simplu, alegatorii tai s-au uitat la celalti candidati care nu au avut insemnul vostru electoral, si aceeia nu au fost votati de minoritate... ce te agiti asa ca sifonul degeaba doar ca sa te bagi in seama...ai primit articol in ziar, ajunge-ti...
Raspunde

Asu' De Tifla

Acum 1 an

Pai asta inseamna ca electoratul romma nu prea stie sa citeasca?
Raspunde

USER NEYM

Acum 1 an

Dacă in secolul 21 nu sti carte destul sa citesti un buletin de vot nu trebuie sa votezi, e mai bine asa. Pentru toți. Dacă a invatat ceva, data viitoare liderul comunității trebuie sa se asigure ca marea majoritate a susținătorilor lui știu să citească un buletin de vot nu să dea vina pe alții ca sunt "tampiti".
Raspunde

Ricky D.

Acum 1 an

hahahahaha, tare. In primul rand se scrie "nu stii" iar in al doilea rand democratia inseamna drept de vot si pentru ala care nu stie sa citeasca.
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus