Vineri,
29.03.2024
Cer Senin
Acum
19°C

Situația pe unități de învățământ: Alți cinci elevi au intrat în izolare

Situația pe unități de învățământ: Alți cinci elevi au intrat în izolare

Potrivit informațiilor primite de la reprezentanții Inspectoratului Școlar Județean Sibiu, numărul persoanelor din unitățile școlare infectate cu noul coronavirus a scăzut. Astfel, sunt șapte persoane depistate pozitiv cu SARS-Cov-2 și internate. Dintre acestea cinci sunt elevi (Liceul Teoretic „Stephan Ludwig Roth” Mediaș, Colegiul Agricol „Daniil Popovici Barcianu” Sibiu, Colegiul Național „Octavian Goga” Sibiu, Şcoala Militară de Maiștrii Militari și Subofițeri pentru Comunicații,  Tehnologia Informației și Apărare Cibernetică Sibiu), un cadru didactic (Colegiul Tehnic „Mediensis” Mediaș) și o persoană care face parte din personalul nedidactic (Liceul Tehnologic de Industrie Alimentară „Terezianum” Sibiu).

Totodată, 515 persoane sunt carantinate sau izolate, dintre care 503 elevi (inclusiv din unitățile de învățământ și clasele menționate în comunicatul emis de către biroul de presă al Prefecturii Sibiu), șase cadre didactice, o persoană care face parte din personalul didactic auxiliar și cinci din personalul nedidactic).

În comparație cu datele oferite luni, 28 septembrie, s-a modificat numărul persoanelor spitalizate (a scăzut cu o persoană pentru cadrele didactice) și numărul persoanelor carantinate sau izolate (a crescut cu cinci elevi,  a scăzut cu un cadru didactic și cu un cadru didactic auxiliar), în total fiind 515 persoane (față de 512).

În ceea ce privește scenariile unităților de învățământ, informarea arată că 296 de unități de învățământ în Scenariul 1 (S1): participarea zilnică (față în față) a tuturor preșcolarilor și elevilor în unitățile de învățământ, cu respectarea și aplicarea tuturor normelor de protecție sanitară - mai mult cu două unități de învățământ față de 28 septembrie, 38 de unități de învățământ în Scenariul 2 (S2), care presupune participarea zilnică (față în față) a tuturor preșcolarilor și elevilor din învățământul primar, a elevilor din clasele a VIII-a și a XII-a, cu respectarea și aplicarea tuturor normelor de protecție, respectiv revenirea parțială (prin rotație de una-două săptămâni) a elevilor din celelalte clase de gimnaziu și liceu, cu respectarea și aplicarea tuturor normelor de protecție, mai puțin cu două unități de învățământ față de 28 septembrie și două unități de învățământ în Scenariul 3 (S3): participarea tuturor preșcolarilor și elevilor la activități/lecții online (C.S.E.I. Nr. 2 Sibiu, Școala Gimnazială Nr. 10 Sibiu).

Consiliile de administrație de la nivelul fiecărei unități de învățământ adoptă propunerile de scenarii și, implicit, schimbarea acestora, în funcție de analiza situației epidemiologice efectuate de către direcțiile de sănătate publică și Institutul Național de Sănătate Publică, de infrastructura și de resursele existente în fiecare unitate de învățământ.

Autoritățile reamintesc faptul că, potrivit ordinului comun al ministrului educației și cercetării și al ministrului sănătății nr. 5.487/1494/01.09.2020, criteriul epidemiologic în baza căruia unitățile/instituțiile de învățământ stabilesc unul dintre cele trei scenarii de funcționare este rata incidenței cumulate, respectiv: numărul total de cazuri noi din ultimele 14 zile raportat la 1.000 de locuitori.

Sursa Foto: Arhiva TS

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Raluca Budușan

de Raluca Budușan

Sănătate, Educație
Telefon:
0766 905 671

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus