Miercuri,
07.12.2022
Innorat
Acum
5°C

Serviciul Permise, închis din cauza Covid-19. Sibienii reclamau mizeria și carențe în măsurile de protecție

Serviciul Permise, închis din cauza Covid-19. Sibienii reclamau mizeria și carențe în măsurile de protecție

Ca urmare a faptului că un angajat a fost confirmat pozitiv în urma testării SARS-CoV-2, Serviciul pentru permise de conducere și înmatricularea vehiculelor se va închide până la testarea tuturor angajaților. În urmă cu câteva zile, în urma reclamațiilor referitoare la mizeria și lipsa mijloacelor de protecție, reprezentanții Instituției Prefectului considerau că la Permise măsurile de prevenire sunt ”bine implementate”.

În cursul zilei de miercuri a fost făcut anunțul referitor la faptul că unul din angajații Serviciului public comunitar regim permise de conducere și înmatriculare a vehiculelor din Instituția Prefectului – județul Sibiu este infectat cu SARS-CoV-2. Reprezentanții Direcției de Sănătate Publică Sibiu au efectuat o anchetă epidemiologică, în urma căreia s-a stabilit că angajatul Serviciului amintit a avut ”27 de contacți de serviciu”. 20 dintre aceștia sunt angajați ai Serviciului de permise, șase sunt angajați ai Instituției Prefectului și unul este jandarm. Toți cei 27 au fost testați pentru SARS-CoV-2, iar până la comunicarea rezultatelor, activitatea Serviciului se suspendă.

”În scopul prevenirii răspândirii virusului și protejării cetățenilor beneficiari ai serviciilor noastre, activitățile privind preschimbarea permiselor de conducere auto, examinarea teoretică, înmatricularea/transcrierea auto, autorizarea provizorie în circulație și examinare practică în vederea obținerii permisului de conducere, vor fi suspendate până la venirea rezultatelor testării. De asemenea în cursul acestei după-amiezi, se va efectua dezinfecția în toate spațiile de lucru ale Instituției Prefectului județul Sibiu”, arată reprezentanții Instituției Prefectului într-un comunicat remis redacției Turnul Sfatului. 

”Nu sunt în stare să întrețină o ușă în pandemie?”

Situația de la Permise vine la câteva zile după ce redacția Turnul Sfatului a fost sesizată pe tema salubrității din spațiile publice de la acest serviciu, precum și de la cel al Serviciului Pașapoarte, aflate în aceeași zonă a clădirii Instituției Prefectului (detalii aici). ”Am fost la Serviciul permise, să îmi schimb permisul auto. Pe ușa de la intrare nu mai este nici vopsea, este jeg. Ți-e frică să pui mâna pe ea. Înăuntru, faci poză. Scaunul pe care te așezi unul după altul nu se dezinfectează. Sunt două ghișee acolo, iar la unul nu se poartă mască. Nu se poate așa ceva: ni se cere nouă să respectăm regulile, dar tocmai aceste instituții nu le respectă? Instituția Prefectului nu reușește să întrețină măcar o ușă? Să ceară sponsorizări, precum au făcut alte instituții dacă nu au bani. Să pună o sticlă cu spirt și o rolă de hârtie, să șteargă fiecare scaunul dacă dorește. Acolo vin oameni din tot județul, încât ți-e frică să te duci”, este una din sesizările formulate pe adresa redacției Turnul Sfatului, de către o sibiancă.

Interiorul zonei destinate publicului din cadrul Serviciului Permise

După cum a relatat ulterior Turnul Sfatului, chiar la Serviciul Permise lipsesc despărțitoarele de plexiglas în zonele în care angajații intră în contact cu cetățenii. Există recipiente cu dezinfectant, iar angajații Serviciului purtau măști.

În acest context, concluzia prefectului Mircea Crețu era că măsurile de prevenire erau bine implementate. ”În ceea ce privește măsurile de prevenire și limitare a răspândirii virusului SARS CoV-2 în cadrul Serviciului de Permise și Înmatriculări, precum și în cadrul Serviciului de Pașapoarte precizăm faptul că s-au dispus și se implementează toate măsurile necesare atât pentru siguranța angajaților cât și a cetățenilor. Ținând cont că zilnic se dezinfectează sala de așteptare, în pauză se aerisesc încăperile, soluții dezinfectante sunt puse la dispoziția cetățenilor și la fiecare ghișeu, angajații de la ghișee poartă în permanență măști de protecție, iar configurația programărilor le permite la fiecare 30 de minute să se spele pe mâini, distanța dintre angajați și cetățeni este de minim 1,5 m datorită birourilor, precum și spațiilor de delimitare dintre ghișee, iar acolo unde tehnica utilizată permite s-au montat separatoare plexiglas, considerăm că aceste măsuri sunt bine implementate cu atât mai mult cu cât nu au existat cazuri de îmbolnăvire în rândul angajaților acestor servicii”, este răspunsul transmis de Instituția Prefectului Sibiu, la solicitarea Turnul Sfatului.

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Vizualizari: 2622

Traian Deleanu

de Traian Deleanu

Investigații, Administrație
Telefon:
0740 039 148
E-mail: traian[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

2 comentarii

Ggg Ggg

Acum 2 ani

CONCRET domnule Deleanu: 1. Cei ce erau programati zilele aceastea la schimbare permise cum vor fi reprogramati? 2. Daca in perioada respectiva expira permisul cum vor fi tratati cei "prinsi" in trafic cu permisul expirat? Ca fiind fara carnet? Unde se poate intreba? La intrebarea a doua nu am primit un raspuns clar nici de la "circulatie" si nici de la "permise".
Raspunde

Ilie Pintilie

Acum 2 ani

Seful acestui birou, cum arata? Exista un proverb: "Omul sfinteste locul". Pe langa seful biroului respectiv, mai sunt si angajatii, ei cum pot lucra in aceasta mizerie? Nu-i deranjeaza? Cat costa 1 litru de vopsea si 1 m de hartie abraziva? Din pacate, multi angajati din institutiile publice, sunt mult sub nivelul minim de competenta profesionala, si, chiar umana...
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus