Vineri,
04.12.2020
Partial Noros
Acum
10°C

FOTO - Exemplu de civilizație și bun simț în Cartierul Arhitecților

01 Octombrie 2020 14:06

FOTO - Exemplu de civilizație și bun simț în Cartierul Arhitecților

O serie de fotografii care arată mormane de gunoaie cum se revarsă în Cartierul Arhitecților, în vreme ce pubelele pentru colectare selectivă stau goale, au devenit virale pe rețelele de socializare în cursul zilei de joi.

Autorul imaginilor chiar ține să le atragă atenția concetățenilor și să le bată obrazul pentru lipsa de bun simț și respect pentru mediu.

”Bună ziua! Înainte sa vorbim de ce nu sunt drumuri sa ne deplasăm, de ce nu mergem sa votăm si multe alte probleme pe care le avem în acest cartier eu zic sa începem cu putina educație. Nu se poate ca noi sa ne plângem :"ca uite cum e pe dincolo..." si toate cele cand nu suntem in stare sa punem plastic la plastic,  carton la carton, adică reciclare. Mai bine de jumătate din gunoiul din poze  se poate recicla. Tomberoanele pentru aceste materiale stau multe si goale. Pe lângă acestea fiecare cauza își are efectul, am vrut sa arunc gunoiul si erau 3 câini care mâncau din gunoaie chiar lângă parcul de joacă.  Restul e doar cancan. O zi frumoasă!”, spune D. V..

În urma vizionării imaginilor, reporterul Turnul Sfatului a luat legătura și cu reprezentanții companiei de salubrizare Soma pentru a vedea cât de des sunt golite pubelele în zonă. Răspunsul a fost că o echipă trece zilnic și face curat. Întreaga zonă a fost igienizată ieri dimineață, la ora 08:24, iar astăzi echipa de salubrizare a schimbat puțin traseul, trecând prin zonă după ora prânzului.

Pe de altă parte, aproape trei sferturi din pubelele din zonă stau nefolosite pentru că locuitorii cartierului nu sunt capabili să colecteze selectiv gunoiul. În imagini se poate vedea cum pubelele pentru plastic, sticlă și hârtie sunt aproape neutilizate, tot gunoiul fiind aruncat la grămadă.

Iată cum arăta zona la ora 14:00, după ce echipa Soma a trecut și a igienizat spațiul:

Sursa foto principală: Facebook Cartierul Arhitectilor

Stefan Dobre

de Stefan Dobre

Administrație
Telefon:
0724 605 815

Comentarii

7 comentarii

Mihai R

Acum 2 luni

Îmi este rușine numai când văd numerele de la mașinile celor care locuiesc în respectivul cartier. De bun simț nu cred că mai încape discuția.
Raspunde

Asa NU

Acum 2 luni

Suntem departe de Europa. Este regretabil ca unii nu sunt capabili sa selecteze gunoiul, aducand grave prejudicii de imagine pentru toti locuitorii cartierului. Pe de alta parte, primaria Cisnadie a autorizat , cu nerespectarea documentatiilor de urbanism, edificarea de blocuri cu multe apartamente, inghesuite , in zona rezidentiala reglementata urbanistic ca zona pentru locuinte individuale.Zona este supraaglomerata si este suficient ca 10% din locuitori sa nu fie interesati de selectarea gunoiului si sa apara peisajul dezolant din jurul pubelelor. Si in Sibiu, in unele zone de blocuri exista aceeasi problema. In vatra orasului Cisnadie pubelele au fost ingropate in pamant, dar pentru acest cartier, cu siguranta nu se vor gasi bani pentru o astfel de investitie. Pana atunci,exemplul primarului din Ciugud: "Comuna în care sătenii sunt educați după modelul japonez: „Gunoiul e ceva intim, nu-l arunci unde-ți vine”. Prima amenda, nu va fi uitata niciodata.
Raspunde

No Name

Acum 2 luni

Deci numai dand la ziar se mai poate face ceva? Se vede ca acest cartier care devine al nimanui inca mai prezinta interes! Apoi daca e asa va rog sa semnalati si prezenta celor 10 caini din spatele cofetariei de pe Calea Cisnadiei care ataca oamenii. Apoi apelam la puterile dumneavoastra si pentru asfaltarea unor strazi promise din 2017, strazi despre care voi ati scris si noi am ramas numai cu cititul, pentru ca in privinta votului s-a observat: sunt multi care asteapta sa le pice din cer!
Raspunde

Dan2 Cp

Acum 2 luni

soma egal turcan?nu?
Raspunde

Citizen X

Acum 2 luni

Vrem sa traim ca in Germania dar nu suntem dispusi sa facem nimic. Selectarea gunoiului tine bun simt, la fel si sa strangi dupa cainele tau. Eu le-as face taxa de salubritate x10 pana cand as vedea ca se respecta
Raspunde

Lulica Birtu

Acum 2 luni

Comoditatea celor de la soma aduce la montarea multor pubele departe de zona de locuit a multor blocuri si se ajunge in aceasta situatie.Si sigur frecventa ridicarilor care lasa de dorit.La fel este in cartierele de blocuri,dezvoltatorii,pardon bisnitarii ,lasa cit mai putin teren public la dispozitie,cu ajutorul celor din primarie reusesc acest lucru!
Raspunde

Teofan Zacuscă

Acum 2 luni

Da...e plin de arhitecti si arhitecturi deosebite pe-acolo. Asa e cand se face "dezvoltare imobiliara", de catre indivizi cu 2 clase, iar autoritatile locale din Cisnadie se multumesc doar cu niste spagi consistente, in loc sa isi faca treaba pentru care au fost pusi acolo. Cum sa creezi asemenea zona in secolul 21 ?!
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus