Duminică,
14.08.2022
Partial Noros
Acum
23°C

Noi scenarii pentru unitățile de învățământ din Sibiu. Cursuri suspendate parțial în patru școli și grădinițe

Noi scenarii pentru unitățile de învățământ din Sibiu. Cursuri suspendate parțial în patru școli și grădinițe

Noi scenarii au fost aprobate pentru o parte dintre unitățile de învățământ din județ. Scenariile au fost impuse de evoluția sau involuția cazurilor de infectare cu noul coronavirus. Noile scenarii au fost votate în unanimitate, astăzi 2 octombrie, în Ședința extraordinară a Comitetului Județean pentru Situații de Urgență.

Astfel, Conform Hotărârii 49/2020 a CJSU Sibiu, în patru unități de învățământ cursurile au fost suspendate pentru unele clase. La Școala Gimnazială nr. 1 din Sibiu au fost suspendate cursurile la clasa I C. Măsura a fost luată după ce un elev a fost testat pozitiv pentru SARS-CoV-2.

La Școala Gimnazială Nr. 18 din Sibiu au fost suspendate cursurile la clasele a III-a D și a IV-a C, după ce, la clasa a III-a a fost testat pozitiv un elev, iar la clasa a IV-a a fost testată pozitiv învățătoarea.

La Colegiul Național Samuel von Brukenthal sunt cursurile suspendate la clasa a IX-a A, după ce un elev a fost testat pozitiv.

Cursurile au fost suspendate și la Şcoala Gimnazială „Matei Basarab” Turnu Roşu. Este vorba de trei grupe de grădiniță ale căror cursuri sunt suspendate. În acest caz educatoarea a fost testată pozitiv, iar cursurile sunt suspendate doar la grădiniță, corpul de clădire fiind altul față de școală. În acest context școlarii își continuă activitatea.

Explicațiile au fost date de Alexandru Dumbravă, inspectorul școlar general.

Totodată, la șase unități de învățământ scenariul a fost schimbat din data de 1 octombrie. Este vorba despre Liceul Tehnologic de Industrie Alimentară  „Terezianum” Sibiu care trece din scenariul 1 în scenariul 2. Motivul este numărul mare de elevi navetiști care nu aveau cu ce să vină la școală, rata prezenței fiind scăzută. În acest context s-a ajuns la concluzia că este indicată trecerea de la scenariul verde la cel galben.

Şcoala Gimnazială Cristian, Şcoala Gimnazială Jina, Şcoala Gimnazială Şeica Mare și Şcoala Gimnazială Poplaca sunt unități de învățământ care au trecut din scenariul 2 în scenariul 1, cazurile de COVID-19 scăzând în aceste localități.

La Şcoala Gimnazială  „Mihai Viteazu” din Șelimbăr s-a trecut din scenariul 1 în scenariul 2. Astfel elevii de clasa a V-a și a VII-a vor avea cursuri on line. Decizia a fost luată în contextul creșterii numărului de cazuri de infectări cu SARS-CoV-2 în localitate.

De asemenea, din data de 6 octombrie Centrul Școlar de Educaţie Incluzivă nr. 2 Sibiu va trece din scenariul 3 în scenariul 1, după ce, timp de două săptămâni centrul a fost închis.

Toate scenariile au fost aprobate în Consiliul de Administrație al Inspectoratului Școlar Județean Sibiu, cu aprobarea Direcției de Sănătate Publică

Noile scenarii Conform Hotărârii 49/2020 a CJSU Sibiu

Pentru următoarele unităţi de învăţământ se suspendă cursurile unor formaţiuni de studiu, începând cu 1 octombrie 2020, după cum urmează:

- Şcoala Gimnazială nr. 1 Sibiu - clasa I C;

- Şcoala Gimnazială nr. 18 Sibiu - clasele a III-a D şi a IV-a C;

- Colegiul Naţional „Samuel von Brukenthal” Sibiu - clasa a IX-a A;

- Şcoala Gimnazială „Matei Basarab” Turnu Roşu - trei grupe de grădiniţă.

          

Pentru următoarele unităţi de învăţământ se modifică scenariului de funcţionare, după cum urmează:

 

Începând cu data de 1 octombrie 2020:

- Liceul Tehnologic de Industrie Alimentară  „Terezianum” Sibiu - trece din scenariul 1 în scenariul 2;

- Şcoala Gimnazială Cristian- trece din scenariul 2 în scenariul 1;

- Şcoala Gimnazială Jina- trece din scenariul 2 în scenariul 1;

- Şcoala Gimnazială Şeica Mare- trece din scenariul 2 în scenariul 1;

- Şcoala Gimnazială Poplaca- trece din scenariul 2 în scenariul 1;

- Şcoala Gimnazială  „Mihai Viteazu” - trece din scenariul 1 în scenariul 2;

 

Începând cu data de 5 octombrie 2020:

- Centrul şcolar de Educaţie Incluzivă nr. 2 Sibiu-trece  din scenariul 3 în scenariul 1.

Sursa Foto: Arhiva TS

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Raluca Budușan

de Raluca Budușan

Sănătate, Educație
Telefon:
0766 905 671

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus