Miercuri,
05.10.2022
Cer Senin
Acum
14°C

Situația pe unități de învățământ: Alți patru elevi testați pozitiv

Situația pe unități de învățământ: Alți patru elevi testați pozitiv

Patru elevi au fost testați pozitiv pentru SARS-CoV-2 de la ultima raportare făcută de reprezentanții Inspectoratului Școlar Județean Sibiu, ieri 1 octombrie. Totodată, numărul persoanelor izolate sau carantinate a scăzut cu 63 de persoane.

Situația elevilor și personalului din unitățile de învățământ din județul Sibiu în contextul pandemiei de COVID -19, transmisă de cei de la inspectoratul județean astăzi, 2 octombrie arată că 14 persoane sunt depistate pozitiv cu SARS-Cov-2 și internate. Dintre acestea, zece sunt elevi (Liceul Teoretic „Stephan Ludwig Roth” Mediaș, Colegiul Național „Octavian Goga” Sibiu, Colegiul Național „Samuel von Brukenthal” Sibiu, Școala Gimnazială Nr. 1 Sibiu, Școala Gimnazială Nr. 18 Sibiu, Şcoala Militară de Maiștrii Militari și Subofițeri pentru Comunicații,  Tehnologia Informației și Apărare Cibernetică Sibiu), două sunt cadre didactice (Colegiul Tehnic „Mediensis” Mediaș și grădinița din cadrul Școlii Gimnaziale „Matei Basarab” Turnu Roșu) și două persoane fac parte din personalul nedidactic (Liceul Tehnologic de Industrie Alimentară „Terezianum” Sibiu, Colegiul Național „Octavian Goga” Sibiu). De asemenea, 629 persoane sunt carantinate sau izolate. Dintre acestea 614 sunt elevi (inclusiv din unitățile de învățământ și clasele aflate în scenariul 3), șapte sunt cadre didactice, trei persoane fac parte din personalul didactic auxiliar și cinci din personalul nedidactic).

În comparație cu datele oferite joi, 1 octombrie, s-a modificat numărul persoanelor spitalizate (a crescut cu 4 pentru elevi) și numărul persoanelor carantinate/izolate (a scăzut cu 61 de elevi și cu 1 cadru didactic și a crescut cu 1 la personal didactic auxiliar), în total fiind 629 persoane (față de 690).

Cu privire la situația scenariilor din unitățile de învățământ, raportul inspectoratului arată că sunt 298 de unități de învățământ în Scenariul 1 (S1): participarea zilnică (față în față) a tuturor preșcolarilor și elevilor în unitățile de învățământ, cu respectarea și aplicarea tuturor normelor de protecție sanitară, 36 de unități de învățământ în Scenariul 2 (S2), care presupune participarea zilnică (față în față) a tuturor preșcolarilor și elevilor din învățământul primar, a elevilor din clasele a VIII-a și a XII-a, cu respectarea și aplicarea tuturor normelor de protecție, respectiv revenirea parțială (prin rotație de una-două săptămâni) a elevilor din celelalte clase de gimnaziu și liceu, cu respectarea și aplicarea tuturor normelor de protecție și două unități de învățământ în Scenariul 3 (S3): participarea tuturor preșcolarilor și elevilor la activități/lecții online (C.S.E.I. Nr. 2 Sibiu, Școala Gimnazială Nr. 10 Sibiu);

Consiliile de administrație de la nivelul fiecărei unități de învățământ adoptă propunerile de scenarii și, implicit, schimbarea acestora, în funcție de analiza situației epidemiologice efectuate de către direcțiile de sănătate publică și Institutul Național de Sănătate Publică, de infrastructura și de resursele existente în fiecare unitate de învățământ.

Autoritățile reamintesc că, potrivit ordinului comun al ministrului educației și cercetării și al ministrului sănătății nr. 5.487/1494/01.09.2020, criteriul epidemiologic în baza căruia unitățile/instituțiile de învățământ stabilesc unul dintre cele trei scenarii de funcționare este rata incidenței cumulate, respectiv: numărul total de cazuri noi din ultimele 14 zile raportat la 1.000 de locuitori.

Sursa Foto: Arhiva TS

 

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Raluca Budușan

de Raluca Budușan

Sănătate, Educație
Telefon:
0766 905 671

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus