Vineri,
29.03.2024
Parțial Noros
Acum
14°C

Goga, în scenariul roșu. Director: Elevii sunt deja obișnuiți să lucreze on line

Goga, în scenariul roșu. Director: Elevii sunt deja obișnuiți să lucreze on line

Colegiul Național „Octavian Goga” a intrat în scenariul roșu. Decizia a fost luată astăzi, 7 octombrie și a fost aprobată de reprezentanții Inspectoratului Școlar Județean Sibiu. Măsura a fost luată după ce, în aceste zile, au fost confirmate trei noi cazuri de coronavirus la elevi din clasele a I-a, a V-a și a VI-a.

„Ieri au fost confirmate trei cazuri de îmbolnăvire cu virusul SARS CoV-2, iar astăzi, în Consiliul de Administrație al școlii s-a făcut propunerea de trecere de la scenariul galben la cel roșu. Propunerea a fost aprobată de IȘJ”, spune Laura Dumitru, director al colegiului Goga.

Având în vedere și cazurile confirmate în trecut, colegiul a ajuns la un total de patru cazuri confirmate în rândul elevilor și un caz confirmat în rândul personalului nedidactic.

Scenariul roșu în care se află acum unitatea de învățământ se referă la decizia de suspendare a cursurilor școlare.

„Procedura pe care noi trebuie să o respectăm este conform Ordinului Comun 5.487, respectiv 1.494 din 28 august privind aprobarea măsurilor de organizare a activității în cadrul instituțiilor și de siguranță epidemiologică pentru prevenirea îmbolnăvirilor cu virusul SARS-CoV-2, articolul 16, alineatul 1, litera b. Acolo spune că, la apariția a trei cazuri confirmate de îmbolnăvire cu virusul SARS-CoV-2 în clase diferite ale aceleiași unități de învățământ, cursurile se suspendă. Situația noastră este identică cu cea din articol”, mai spune directorul colegiului.

Concret, în următoarele două săptămâni, elevii vor învăța on line. Laura Dumitru spune că nu vor fi probleme, deoarece atât școlarii cât și profesorii sunt deja familiarizați cu această metodă, iar în școală s-au luat măsurile impuse de dezinfectare.

„Vom desfășura cursurile exclusiv on line pe platforma Microsoft Office 365, pe care lucrăm noi. Elevii sunt deja obișnuiți pentru că lucrăm deja de anul trecut, din luna aprilie pe ea. Sunt create toate conturile. Am lucrat inclusiv în cele trei zile în care cursurile au fost suspendate din cauza alegerilor. Lucrurile se desfășoară bine, adică elevii sunt familiarizați deja, profesorii la fel. În ceea ce privește măsurile luate de noi, aseară am chemat deja firmă specializată pentru dezinfectarea sălilor de clasă, iar astăzi elevii din clasele unde au fost confirmate cazurile nu au fost la școală și vorbim aici de șase clase, adică și cei care au venit de dimineață și cei de după amiază. Orele s-au desfășurat pentru cele șase clase, on line. Aș vrea să-i asigur pe părinți în ceea ce privește condițiile pe care le asigură școala că facem absolut tot ceea ce depinde de noi. Suntem foarte atenți la distribuirea măștilor, la gelul dezinfectant, iar de câte ori s-a impus am făcut lucrări de dezinfectare a claselor sau a spațiilor școlare și sperăm să fie totul bine în continuare. Trebuie să fim pozitivi și să gândim pozitiv. Principalul lucru atât pentru noi cât și pentru părinți este ca elevii să fie la școală și abia aștept să ne reîntâlnim după ce vor trece cele două săptămâni”, mai spune Laura Dumitru.

Sursa Foto: Arhiva TS

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Raluca Budușan

de Raluca Budușan

Sănătate, Educație
Telefon:
0766 905 671

Comentarii

3 comentarii

Cezar Cezar

Acum 3 ani

Voi ce nu ați înțeles? Se reiau cursurile la 1 Decembrie. În 6 Decembrie votăm în siguranță, și după aceea reluăm cursurile on line. Bă, dar e chiar așa de greu de priceput?
Raspunde

Dan2 Cp

Acum 3 ani

cezare cezare AI DREPTATE
Raspunde

Mister 69

Acum 3 ani

Probabil ca se astepta plexiglas-urile. Sunteti mai rau ca .......oricare dintre liceele din Sibiu. A mai sunt ceva scoli parca una in Gusterita....dar na acolo ce pretenti sa ai au tot ce le trebe.
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus