Vineri,
29.03.2024
Cer Senin
Acum
19°C

Situația pe școli: 14 persoane depistate pozitiv, alte 274 în izolare

Situația pe școli: 14 persoane depistate pozitiv, alte 274 în izolare

14 persoane din unitățile de învățământ au fost depistate pozitiv în urma testării SARS CoV-2, de când a început școala, potrivit reprezentanților Inspectoratului Școlar Județean Sibiu. Dintre acestea, nouă sunt elevi.

Situația elevilor și personalului din unitățile de învățământ din județul Sibiu, arată că sunt 14 persoane depistate pozitiv cu coronavirus și internate. Dintre acestea, nouă sunt elevi (Colegiul Național ”Octavian Goga” Sibiu, Colegiul Național ”Samuel von Brukenthal” Sibiu, Liceul de Artă Sibiu, Școala Gimnazială Nr. 1 Sibiu), trei cadre didactice (Colegiul Tehnic ”Mediensis” Mediaș, grădinița din cadrul Școlii Gimnaziale ”Matei Basarab” Turnu Roșu și Școala Gimnazială Racovița) și două persoane fac parte din personalul nedidactic (Liceul Tehnologic de Industrie Alimentară ”Terezianum” Sibiu și Colegiul Național ”Octavian Goga” Sibiu).

Totodată, sunt 274 de persoane carantinate sau izolate. Dintre acestea, 249 sunt elevi (inclusiv din unitatea de învățământ și clasele aflate în scenariul 3), 15 sunt cadre didactice, trei fac parte din personalul didactic auxiliar și șapte din personalul nedidactic).

În comparație cu datele oferite marți, 06.10.2020, s-a modificat numărul persoanelor spitalizate (a scăzut cu 1 elev) și numărul persoanelor carantinate sau izolate (a scăzut cu 40 de elevi și  cu un personal didactic auxiliar, dar a crescut cu 2 cadre didactice), în total fiind 274 persoane (față de 313 în 06.10.2020), au transmis reprezentanți IȘJ.

Referitor la  situația scenariilor în unitățile de învățământ raportul inspectoratului arată că sunt 303 de unități de învățământ în Scenariul 1 (S1) cu participarea zilnică (față în față) a tuturor preșcolarilor și elevilor în unitățile de învățământ, cu respectarea și aplicarea tuturor normelor de protecție sanitară – mai puțin cu 2 unități de învățământ, sunt 32 de unități de învățământ în Scenariul 2 (S2) care presupune participarea zilnică (față în față) a tuturor preșcolarilor și elevilor din învățământul primar, a elevilor din clasele a VIII-a și a XII-a, cu respectarea și aplicarea tuturor normelor de protecție, respectiv revenirea parțială (prin rotație de una-două săptămâni) a elevilor din celelalte clase de gimnaziu și liceu, cu respectarea și aplicarea tuturor normelor de protecție – mai mult cu 2 unități de învățământ și o unitate de învățământ în Scenariul 3 (S3), cu participarea tuturor elevilor din ciclul gimnazial la activități/lecții online (Școala Gimnazială Racovița).

Consiliile de administrație de la nivelul fiecărei unități de învățământ adoptă propunerile de scenarii și, implicit, schimbarea acestora, în funcție de analiza situației epidemiologice efectuate de către direcțiile de sănătate publică și Institutul Național de Sănătate Publică, de infrastructura și de resursele existente în fiecare unitate de învățământ.

Autoritățile reamintesc că, potrivit ordinului comun al ministrului educației și cercetării și al ministrului sănătății nr. 5.487/1494/01.09.2020, criteriul epidemiologic în baza căruia unitățile/instituțiile de învățământ stabilesc unul dintre cele trei scenarii de funcționare este rata incidenței cumulate, respectiv: numărul total de cazuri noi din ultimele 14 zile raportat la 1.000 de locuitori.

 

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus