Joi,
01.12.2022
Cer Senin
Acum
-0°C

Guvern. Proiect privind zile libere plătite pentru părinţii care stau acasă cu copiii

Guvern. Proiect privind zile libere plătite pentru părinţii care stau acasă cu copiii

Un proiect de ordonanţă de urgenţă, conform căruia părinţii vor beneficia de zile libere în perioadele în care copiii lor studiază în sistem online, figurează pe ordinea de zi a şedinţei de Guvern de joi, în primă lectură.

Propunerea de suplimentare a ordinii de zi cu acest proiect a venit din partea vicepremierului Raluca Turcan şi a fost aprobată de premierul Ludovic Orban.

"Ministerul Muncii este în măsură să prezinte astăzi, în primă lectură, o ordonanţă de urgenţă prin care părinţii să poată să beneficieze de zile libere plătite pentru a sta acasă cu copiii, dacă unităţile pe care copiii lor le frecventează se află în scenariul galben, hibrid sau în scenariul roşu. Practic, părinţii vor putea să beneficieze de aceste zile libere plătite dacă nu îşi desfăşoară activitatea în regim de telemuncă sau de muncă la domiciliu şi, de asemenea, aceste zile libere se acordă pe toată perioada în care se aplică scenariile galben şi roşu, pentru şcolile pe care le frecventează copiii, conform hotărârilor date de consiliile judeţene pentru situaţii de urgenţă", a precizat Raluca Turcan, citată de Agerpres.

Ea a menţionat că acest beneficiu ar urma să se acorde pe toată perioada stării de alertă.

Premierul Ludovic Orban a atras atenţia că, în cazul scenariului galben, măsura se va aplica pentru zilele în care copilul studiază în sistem online. 

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus