Joi,
28.10.2021
Partial Noros
Acum
-4°C

Ultima speranță, scoasă la vânzare: cine vrea să cumpere stația de asfalt a Sibiului?

Ultima speranță, scoasă la vânzare: cine vrea să cumpere stația de asfalt a Sibiului?

Singura sursă care mai putea genera venituri concludente societății de construcții a Sibiului - stația de asfalt a DPC -, va fi scoasă la vânzare pentru suma de 1,59 de milioane de lei.

Creditorii societății Drumuri și Prestări Construcții (al cărei unic acționar este Consiliul local Sibiu) au decis la începutul acestei luni ca și stația de asfalt să fie scoasă la vânzare. Decizia vine în contextul în care, anul trecut, stația respectivă a fost cea care a generat cea mai mare parte din cifra de afaceri de 2,5 milioane de lei. Anul acesta, însă, stația de asfalt nu a mai fost pusă în funcțiune, din cauză că cei doi angajați care o operau au plecat la alte societăți.

Stația de asfalt va fi scoasă la vânzare pentru suma de 1,59 de milioane de lei, la care se adaugă TVA, în cadrul unei licitații prin mijloace de comunicare la distanță, programată pentru ziua de 23 octombrie 2020. În cadrul aceleiași proceduri, administratorul judiciar al DPC vinde și o instalație de cântărire electronică a vehiculelor (16,625 de lei, plus TVA, prețul de pornire), precum și un post de transformare (12.600 de lei, plus TVA, prețul de pornire).

Vânzarea singurului activ care mai putea produce venituri vine după ce în vara acestui an s-a luat decizia de a fi vândut și sediul societății, aflat pe str. Autogării. Marcel Cimpoca, administratorul special al societății deținută de Sibiu și aflată în insolvență de cinci ani și jumătate, speră ca, totuși, noii consilieri locali să mai acorde credit ideii de ”societate de construcții a orașului”. ”Aștept constituirea noului Consiliul local, pentru a le prezenta soluțiile pe care le am pentru revitalizarea acestei activități, într-o formă sau alta”, declară Cimpoca.

Citește și Firma de construcții a orașului Sibiu își scoate și sediul la licitație. ”Cu cinci milioane de euro facem o firmă nouă”

Vizualizari: 2113

Traian Deleanu

de Traian Deleanu

Investigații, Administrație
Telefon:
0740 039 148
E-mail: traian[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus