Vineri,
19.04.2024
Innorat
Acum
4°C

Căminele din județ: „Ne e teamă, dar facem tot posibilul să evităm infectarea”

Căminele din județ: „Ne e teamă, dar facem tot posibilul să evităm infectarea”

Centrele de îngrijire și căminele pentru vârstnici aplică cu și mai multă grijă măsurile anti-covid în această perioadă, după ce au fost identificate focare de coronavirus la câteva centre de îngrijire din județul nostru, cel mai recent fiind chiar din municipiul Sibiu.

Directorii centrelor contactate de reporterul Turnul Sfatului spun că deocamdată se bucură că nu au avut niciun caz confirmat de infecție cu noul coronavirus și că speră ca situația să nu se schimbe. Asta după ce focare de infecție au explodat la trei centre din județ, mai exact din municipiul Sibiu, din Săliște și Dumbrăveni. Ortrun Rhein, directoarea Centrului de Îngrijiri Paliative Hospice „Dr. Carl Wolff”, care la momentul actual găzduiește o sută de persoane, spune că în acest moment răspândirea virusului nu mai depinde de instituții, ci de cât de bine se responsabilizează fiecare în parte.

„Este un lucru care se poate întâmpla. Noi am luat măsuri, nu primim vizitatori, aparținătorii au înțeles acest lucru și, deși e foarte greu pentru toți, se văd pe Skype în această perioadă. Angajații lucrează după un program normal, așa cum se întâmplă de-altfel în toate centrele. Mulțumim pentru fiecare zi care trece fără să avem vreun caz și sperăm să fie totul bine. Din păcate deja nu mai depinde de tine ca instituție, atâta timp cât transmiterea este intracomunitară”, spune Ortrun Rhein.

Situația este ținută sub control și la Căminul pentru Persoane Vârstnice al Asociației creștine Buna Vestire, din Slimnic.

„Nu avem niciun caz confirmat până în prezent. Am luat toate măsurile pentru ca cei 40 de beneficiari ai noștri să fie în siguranță și să nu fie probleme, iar familiile lor au înțeles situația și chiar ne susțin, astfel că nu au fost situații din acest punct de vedere”, explică Dan Popa administrator Buna Vestire Slimnic.

Nici la Mediaș nu le este permis accesul aparținătorilor. Iaoana Vaso, directorul Unității de Asistență Medico-Socială din localitate, spune că familiile înțeleg situația și au grijă de cei dragi, stând departe. „Toate testele sunt negative. Regulile sunt foarte stricte la noi și așa au fost de la bun început. Aparținătorii au înțeles, este o perioadă dificilă pentru toată lumea, dar e mai bine să fie în siguranță și sănătoși acum. Avem 50 de persoane găzduite aici, la momentul actual”, explică Ioana Vaso.

Vă reamintim că astăzi au fost identificat un focar de infecție COVID-19 la căminul pentru vârstnici de pe strada George Coșbuc din Sibiu. De asemenea, cinci persoane au fost depistate pozitiv în urma testării pentru virusul SARS CoV-2 în Centrul de Recuperare și Reabilitare pentru Persoane cu Handicap Dumbrăveni, iar la Unitatea de Asistență Medico-Socială Săliște evoluează un focar cu 32 de cazuri pozitive, dintre care 31 sunt beneficiari și un angajat.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Cristina Bălău

de Cristina Bălău

Eveniment, Cultură 
Telefon:
0770 962 946
E-mail: cristina[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus