Joi,
23.09.2021
Parțial Noros
Acum
8°C

FDGR, la Cisnădie: nici cu USR PLUS, nici cu PNL. ”Opoziția pare irealizabilă în acest moment”

FDGR, la Cisnădie: nici cu USR PLUS, nici cu PNL. ”Opoziția pare irealizabilă în acest moment”

Robert Krafft, cel care a candidat din partea FDGR pentru Primăria Cisnădie, a anunțat că nu este interesat de postul de viceprimar și că nici realizarea unei alianțe de orice în Consiliul Local nu este considerată o opțiune viabilă.

În Consiliul Local Cisnădie, FDGR nu va participa în nicio formulă de alianță, anunță Robert Krafft. Decizia lui vine după discuții atât cu USR PLUS și PRO România (alături de care putea fi obținută majoritatea simplă în Consiliul local, dar și un post de viceprimar pentru USR PLUS sau PRO România), cât și cu PSD și PNL (partid din partea căruia a candidat Gheorghe Huja, reales primar). În formula discutată cu liberalii și social-democrații, viceprimarul ar fi fost numit de la PNL.

”Considerând că opoziția, chiar cu majoritate simplă alături de USR PLUS și PRO România, ar bloca Cisnădia patru ani, deși oricum pare irealizabilă la acest moment; Declarând în campanie că nu vom partizana politic cu administrația PNL, deși discuțiile pe care le-am avut în această perioadă au fost mult mai aplicate și constructive decât cele cu USR PLUS; am decis: independență politică în Consiliul Local și decizie de vot argumentată pe fiecare dintre proiectele de hotărâri”, a anunțat Robert Krafft, prin intermediul unui anunț publicat pe pagina sa de Facebook.

Rațiunea acestei decizii pornește din faptul că, din punctul de vedere al FDGR, o majoritate în opoziție cu actualul primar ar duce la ”lupte politice timp de patru ani, la limite legale și administrative”. Krafft a invocat în acest sens și exemplul Consiliul local din Sectorul 1 al Capitalei, unde în mandatul trecut, majoritatea formată din USR și PNL nu a putut să forțeze primarul ales pe listele PSD să implementeze proiectele cerute de ei.

La fel, Krafft consideră că orice viceprimar va trebui să urmeze direcțiile trasate de primar. Un viceprimar care s-ar manifesta din opoziție poate fi redus la o prezență ”onorifică”, fapt care – în cele din urmă – ar dăuna Cisnădiei, consideră Krafft. ”În fapt, cu un viceprimar al opoziției, localitatea pierde un om din executiv, adică o resursă umană importantă”, este de părere Robert Krafft, care susține că decizia FDGR de a nu participa la nicio alianță este una care are ”în minte interesul cetățenilor Cisnădiei”.

„1. FDGR nu dorește funcția de Viceprimar.

2. Alianța USRPLUS încă nu și-a desemnat candidatul pentru poziția de Viceprimar până la această dată.

3. ProRomânia își dorește cu ardoare funcția de viceprimar atât la nivel local dar și prin vocile de la nivel județean.

4. Între Alianța USRPLUS și ProRomânia, încă nu s-a disputat direct și transparent poziția de viceprimar, iar discuția/negocierea pentru această funcție ar putea să anuleze șansele unei majorități.

5. Majoritatea USR PLUS + ProRomânia + FDGR oricum nu și-ar putea implementa proiectele de hotărâri, ci doar ar putea deconta politic (un termen ce se traduce prin obținerea de mai multe voturi) din opoziție peste 4 ani.

6. Chiar și un consens politic asupra Viceprimarului majorității USRPLUS + ProRomânia + FDGR ar genera un Viceprimar cu valoare administrativă nulă”.

Motive enumerate de Robert Krafft în sprijinul deciziei de a nu participa la nicio alianță

Robert Krafft a mai arătat că poziția FDGR este una care nu are în vedere niciun calcul politic pentru vreuna din următoarele runde de alegeri.

La Cisnădie, primarul Gheorghe Huja, ales cu voturile a aproximativ 40% dintre cei prezenți a fost urmat de candidatul USR PLUS, Rodica Velțan, pe trei fiind numărul de voturi obținute de Robert Krafft. În urma votului pentru Consiliul Local, PNL a obținut șapte mandate de consilier local, USR PLUS - șase, FDGR, PSD și PRO România având câte doi reprezentanți.

Vizualizari: 2957

Traian Deleanu

de Traian Deleanu

Investigații, Administrație
Telefon:
0740 039 148
E-mail: traian[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

2 comentarii

Dumitru Gosa

Acum 11 luni

Nulități cei de la FDGR. S-a trezit ăsta peste noapte și a ajuns consilier la Cisnădie să întregească grupul infracțional organizat condus de primar. Vă meritați soarta cu vârf și îndesat cisnădienilor!
Raspunde

John Doe

Acum 11 luni

fdgr-ul nu-si da seama ca atata vreme cat l-a avut pe krech in partid, acel individ doar i-a tras in jos... atat de jos incat in Cisnadie fdgr-ul chiar nu mai conteaza. Degeaba au aparut cu Krafft peste noapte, ca nu mai au nicio sansa sa ii voteze cineva acolo. Mai mult au incurcat lucrurile la vot decat sa faca ceva util.
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus