Duminică,
11.04.2021
Cer Senin
Acum
14°C

Orban: se analizează modificarea legii pentru ca asimptomaticii să se trateze acasă

Orban: se analizează modificarea legii pentru ca asimptomaticii să se trateze acasă

Premierul Orban a declarat că se analizează posibilitatea modificării legislaţiei, astfel încât asimptomaticii să se trateze acasă.

"Suntem în analiză dacă este necesară modificarea legii, dacă nu se poate pe baza prevederilor actuale. (...) Dacă toţi cei care sunt infectaţi cu COVID se duc la spital, există un timp de aşteptare. Vă spun de ieri de la Direcţia de Sănătate Publică, aveam 150 de persoane cu COVID care încă nu puteau avea acces şi trebuiau programate într-un timp de 24 de ore (...) pentru evaluarea stării de sănătate, pentru că evaluarea stării de sănătate nu înseamnă în mod obligatoriu analize. Vrei să faci o evaluare dacă persoana nu are simptome, nu este necesar, de exemplu, să faci radiografie pulmonară, aceasta este decizia pe care o ia medicul care evaluează starea de sănătate şi aici, pentru a permite spitalelor să primească cazurile care într-adevăr necesită şi o evaluare şi un tratament sub supraveghere medicală în spital, cei care nu au simptome pot să li se facă evaluarea stării de sănătate fără să se deplaseze efectiv la spital. Dacă nu au unde să se izoleze şi dacă doresc să fie trataţi în spital, trebuie trataţi în spital, dar noi ştim că, dacă vă uitaţi la date, sunt foarte mulţi care preferă să se trateze fiind în izolare la domiciliu sau la o altă locaţie", a explicat Orban, citat de Agerpres.

Vizualizari: 780

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus