Vineri,
29.03.2024
Cer Senin
Acum
19°C

Zeci de bolnavi de COVID continuă să-și petreacă nopțile în frig. Autoritățile tac

Zeci de bolnavi de COVID continuă să-și petreacă nopțile în frig. Autoritățile tac

Bolnavii de Covid-19 continuă să aștepte ore în șir în curtea spitalului după deciziile de izolare fără de care nu se pot întoarce acasă.

Un cititor al ziarului „Turnul Sfatului”, confirmat, de asemenea, pozitiv cu virusul SARS CoV-2 a trimis pe adresa redacției o serie de fotografii în care se vede cum zeci de oameni testați pozitiv pentru noul coronavirus stau în curtea spitalului pentru a primi deciziile de izolare de la DSP, fără de care nu pot pleca acasă. De asemenea, bărbatul povestește că, la ora 23.00 au fost anunțați că instituția nu mai eliberează decizii, iar cei rămași aveau să aștepte până a doua zi dimineață. În cele din urmă s-a ajuns la soluția de compromis anunțată de managerul spitalului Liliana Coldea, la sfârșitul săptămânii trecute. Oamenii au plecat acasă, cu promisiunea de a reveni a doua zi dimineață, pe propria semnătură și pe responsabilitatea medicului care le-a permis acest lucru.

„Mare parte dintre oamenii din fotografii așteptau decizia de izolare de la DSP (au așteptat cu orele – 1, 2, 3, 5 ore) o amărâtă de hârtie, la ora 11.00 noaptea vine un cadru medical și anunță că DSP nu mai lucrează și că restul de decizii se vor elibera astăzi. Vă dați seama că oamenii care au așteptat atâtea ore în frig au refulat și au sărit pe doctor care nu avea nicio vină în ecuație, după ce s-au încins spiritele și s-a ridicat puțin tonul, mai ales în rândul pacienților, medicul a venit cu o soluție de compromis - le-a dat drumul pacienților pe semnătură și pe barba lui acasă cu mențiunea să revină azi (n.r. sâmbătă, 10 octombrie) după decizie - dar gândiți-vă, la punctul de apogeu cred ca am fost 80 de oameni doar acolo cei confirmați pozitiv, până s-au făcut toate documentele, declarații pe proprie răspundere pentru mare parte din oameni au trecut cel puțin două ore, deci ceea ce înseamnă că pe la ora 1.00 s-a eliberat parcarea din fața non-stopului unde am fost tratați”, scrie cititorul.

Reporterii Turnul Sfatului au încercat să ia legătura cu directorul DSP, Gabriel Budescu, cu biroul de presă al instituției, dar și cu Prefectul Mircea Crețu, care nu au putut fi contactați la telefon. În cele din urmă, s-a trimis o solicitare de presă către Instituția Prefectului. Până la ora publicării articolului nu am primit niciun răspuns.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Raluca Budușan

de Raluca Budușan

Sănătate, Educație
Telefon:
0766 905 671

Comentarii

2 comentarii

Co Vid

Acum 3 ani

Cam ce ati vrea sa va spuna autoritatile?!? Ca e campanie de exterminare?? Ordonata, la care medicii se fac partasi pentru niste banuti in plus... Cum e cu juramintul lui Hipocrate??? Nici inainte nu prea erau bagati in seama pacientii, pina nu suna vreun telefon sau pina nu fosneau banutii! Dar acum, au si un bun pretext... Oare cite persoane s-au prapadit (sau ale caror afectiuni s-au agravat) din lipsa accesului la tratament??? Bine ca platim CASS.... si mai platim inca o data cand mergem la privat...
Raspunde

Ioan Popescu

Acum 3 ani

Votati PNL. Votati in continuare cu PNL si cu prefectul care conduce DSP ! E plin de bannere enorme cu Raluca Turcan in tot orasul ! Dar de un cort amarat pt amaratii astia n-au bani!! Frumos, iaca vot!! De-al dracu merg si votez PSD, nu credeam ca ajung sa fac asa ceva !
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus