Luni,
01.03.2021
Innorat
Acum
4°C

COVID în baschet după Memorialul Tordai de la Sibiu. „Am luat toate măsurile pentru evitarea răspândirii virusului”

COVID în baschet după Memorialul Tordai de la Sibiu. „Am luat toate măsurile pentru evitarea răspândirii virusului”

Mai mulți jucători ai echipei de baschet CSO Voluntari au fost confirmați cu infecție cu noul coronavirus, după ce au jucat la Memorialul Tordai. În replică, reprezentanții clubului BC CSU Sibiu spun că în organizarea competiției au fost luate toate măsurile pentru evitarea răspândirii infecției.

BC CSU Sibiu a organizat, pentru prima dată în plină pandemie, prima competiție de baschet seniori-Memorialul Elemer Tordai- la care au fost invitate alte trei echipe. Printre acestea s-a numărat și CSO Voluntari, echipă care anunța în urmă cu o oră, pe pagina oficială de Facebook, că mai mulți sportivi au fost confirmați cu infecție cu noul coronavirus, după ce au fost la Sibiu. Totodată, reprezentanții echipei reclamă comportamentul pe care l-au observat la alți participanți la competiție, fără să numească o echipă anume.

„Din nefericire, sfârșitul săptămânii trecute nu a adus doar vești bune. După ce câțiva dintre componenții lotului au acuzat simptome (febră, dureri musculare, duse, stare acută de oboseală). Întreaga echipă a fost testată în dimineața de luni, 12 octombrie, la fix 7 zile de la ultima testare, realizată înaintea Memorialului Elemer Tordai de la Sibiu. Rezultatul primit noaptea trecută a fost unul trist: 9 cazuri pozitive, dintre care 7 vin din rândul sportivilor. De asemenea, trei membri ai familiilor noastre au fost depistați pozitivi, totalul ajungând la 12 în acest moment. (...) Am observat cu mare dezamăgire și frustrare că unii dintre partenerii noștri de competiție nu au arătat nici grijă, nici transparență, nici respect față de reguli și de oameni. Sperăm că în aceste momente dificile, toată lumea să aibă maturitatea și tăria de a-și asuma greșelile și de a învăța din ele prin calea cea mai grea”, notează reprezentanții CSO Voluntari.

La solicitarea reporterilor Turnul Sfatului, oficialii clubului sibian de baschet au transmis o poziție oficială privind mesajul sportivilor de la Voluntari. Aceștia notează faptul că în organizarea evenimentului s-au respectat măsurile în vigoare privind protecția împotriva răspândirii infecțiilor cu COVID-19.

„În organizarea competiției am luat măsurile pentru evitarea răspândirii virusului, astfel că am contractat o firmă de dezinfecție a sălii, am procedat la termoscanarea tuturor participanților, am atenționat participanții constant, inclusiv în timpul meciurilor, să procedeze la purtarea măștii iar toți participanții au avut la-ndemână dezinfectant în permanență. Având în vedere contextul actual, le-am reamintit echipelor, încă de la transmiterea invitației, să efectueze testarea tuturor participanților la competiție conform reglementărilor în vigoare. De asemenea, au fost testați toți arbitrii care au oficiat partidele și au prezentat rezultatele negative ale testelor”, spun reprezentanții BC CSU Sibiu.

Două cazuri pozitive la Sibiu

Oficialii CSU Sibiu spun că în echipă sunt confirmate la momentul actual două cazuri pozitive și urmează mâine o nouă testare.

„Momentan, în echipa noastră sunt confirmate două cazuri pozitive, unul dintre acestea fiind depistat la revenirea echipei noastre din Bulgaria, iar unul confirmat duminică, ambii fiind în izolare. Precizăm că niciun alt sportiv nu prezintă simptome, iar mâine, 14 octombrie 2020, avem programată o nouă testare. Așa cum specialiștii în sănătate publică ne-au confirmat, considerăm că e greu de stabilit data infectării, având în vedere contextul actual de transmitere în comunitate iar ce știm cu siguranță este că simptomele infectării nu apar imediat după contact. Mai mult decât atât, așa cum probabil este cunoscut, trei dintre echipele participante la Memorialul Elemer Tordai au fost angrenate în competiții în Bulgaria și Serbia și s-au întors în țară în perioada 25-27 septembrie, exact cu 10-12 zile înainte de Memorialul Elemer Tordai.”

Citiți întreaga poziție a BC CSU Sibiu AICI.

Vizualizari: 1186

Cristina Bălău

de Cristina Bălău

Eveniment, Cultură 
Telefon:
0770 962 946
E-mail: cristina[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus