Miercuri,
12.05.2021
Cer Senin
Acum
23°C

Sibiu: 12 elevi și profesori infectați cu Covid. 423, în izolare

Sibiu: 12 elevi și profesori infectați cu Covid. 423, în izolare

Șase elevi, trei cadre didactice și alte trei din personalul auxiliar sunt depistate pozitiv cu SARS-Cov-2 și internate în spital, iar 423 de persoane sunt carantinate/izolate, transmite prof. Constantin Dincă, purtător de cuvânt al Inspectoratului Școlar Sibiu.

Miercuri, 14 octombrie 2020, în conformitate cu datele transmise de unitățile de învățământ din județul Sibiu, se înregistrează următoarea situație:

-  275 de unități de învățământ în Scenariul 1 (S1): participarea zilnică (față în față) a tuturor preșcolarilor și elevilor în unitățile de învățământ, cu respectarea și aplicarea tuturor normelor de protecție sanitară;

- 44 de unități de învățământ în Scenariul 2 (S2). Acesta presupune participarea zilnică (față în față) a tuturor preșcolarilor și elevilor din învățământul primar, a elevilor din clasele a VIII-a și a XII-a, cu respectarea și aplicarea tuturor normelor de protecție, respectiv revenirea parțială (prin rotație de una-două săptămâni) a elevilor din celelalte clase de gimnaziu și liceu, cu respectarea și aplicarea tuturor normelor de protecție – mai puțin cu o unitate de învățământ;

- 14 unități de învățământ în Scenariul 3 (S3): participarea tuturor elevilor la activități/lecții online (Colegiul Național ”Octavian Goga” Sibiu, Liceul Teoretic ”Constantin Noica” Sibiu, Școala Gimnazială Nr. 23 Sibiu, Liceul Teologic Baptist ”Betania” Sibiu, Liceul Teoretic ”Axente Sever” Mediaș, Școala Gimnazială ”Constantin Ioan Motaș” Mediaș, Grădinița cu Program Normal Slimnic și Liceul Tehnologic ”Ioan Lupaș” Săliște cu structurile Școala Primară Amnaș, Școala Primară Mag, Grădinița cu Program Normal Săcel, Școala Gimnazială Săcel, Grădinița cu Program Normal Sibiel și Grădinița cu Program Prelungit Săliște – indice 3,99) - mai mult cu o unitate de învățământ;

Situația elevilor și personalului din unitățile de învățământ din județul Sibiu, internate și izolate/carantinate este următoarea:

-        12 persoane depistate pozitiv cu SARS-Cov-2 și internate: 6 elevi (Colegiul Național ”Octavian Goga” Sibiu, Colegiul Agricol ”Daniil Popovici Barcianu” Sibiu), 3 cadre didactice (grădinița din cadrul Școlii Gimnaziale ”Matei Basarab” Turnu Roșu, Școala Gimnazială Racovița și Școala Gimnazială Nr. 21 Sibiu) și 3 personal nedidactic (Liceul Tehnologic de Industrie Alimentară ”Terezianum” Sibiu, Colegiul Național ”Octavian Goga” Sibiu și Școala Gimnazială Apoldu de Sus);

-         423 persoane carantinate/izolate: 376 elevi, 37 cadre didactice, 3 personal didactic auxiliar și 7 personal nedidactic).

În comparație cu datele oferite marți, 13.10.2020, s-a modificat numărul persoanelor internate (a scăzut cu 3 elevi și a crescut cu un cadru didactic) și al persoanelor carantinate/izolate (a crescut cu 17 elevi, cu 11 cadre didactice și cu 1 cadru didactic auxiliar, dar a scăzut cu două cadre din personalul nedidactic), în total fiind 423 persoane (față de 396 în 13.10.2020).

Consiliile de administrație de la nivelul fiecărei unități de învățământ adoptă propunerile de scenarii și, implicit, schimbarea acestora, în funcție de analiza situației epidemiologice efectuate de către direcțiile de sănătate publică și Institutul Național de Sănătate Publică, de infrastructura și de resursele existente în fiecare unitate de învățământ.

Criteriul epidemiologic în baza căruia unitățile/instituțiile de învățământ stabilesc unul dintre cele trei scenarii de funcționare este rata incidenței cumulate, respectiv: numărul total de cazuri noi din ultimele 14 zile raportat la 1.000 de locuitori.

Vizualizari: 1902

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus