Joi,
17.06.2021
Cer Senin
Acum
22°C

Ce facem în weekend? Vizionăm filme și mergem la teatru

Ce facem în weekend? Vizionăm filme și mergem la teatru

Al treilea weekend din luna octombrie aduce la Sibiu o serie de evenimente dedicate atât adulților, cât și copiilor. Astra Film Festival ne propune filme pe care le putem viziona online, de acasă, mergem la teatru, lăsăm mașinile acasă și ne deplasăm cu trotineta și bicicleta pentru a transforma acest weekend într-unul eco.

Vineri, 16 octombrie

O pizza caldă și gustoasă alături de prieteni face orice weekend mai savuros. La „Pizza by Tango”, puteți să vă creați pizza exact așa cum vă place – cu de toate, în combinații inedite, de post, alături de un tiramisu delicios ca desert. Tot ce trebuie să faceți este să comandați și să ridicați preparatele de la locație sau să solicitați să fie livrate oriunde vă aflați, gratuit.

Astra Film Festival continuă la Sibiu, dar de această dată online. De vineri și până în 25 octombrie, cinefilii pot vedea unele dintre cele mai interesante filme și documentare online, multe dintre ele prezente în premieră. Biletele s-au pus în vânzare, vizionarea unui film costă 10 lei, un abonament de secțiune costă 50 de lei, iar abonamentul de acces la toate filmele costă 100 de lei. Informații puteți afla de aici.

De la ora 17, la Sibiu se dă startul eco-weekendului. Inițiatorii proiectului propun ca în weekend-uri sibienii să meargă pe jos sau să folosească bicicletele și trotinetele pentru a se deplasa în locurile în care doresc să ajungă. Mai multe detalii despre eco-weekend puteți afla de aici.

Tot de la ora  17, în cadrul „Festivalului de 25 de ore de teatru non stop” se organizează spectacolul „Doi moldoveni în Ardeal”, spectacol caritabil ce are ca scop strângerea de fonduri pentru Sebastian, un tânăr de 19 ani din Sibiu, care suferă de cancer. Pentru păstrarea regulilor de distanțare socială, spectacolul se joacă în Piața Mică din Sibiu. Informații găsiți pe pagina de Facebook a evenimentului.

În acest weekend, sunteți invitați la CineGOLD pentru a vedea cele mai noi filme apărute. „După ce ne-am certat”, „Cei mai frumosi ani”, „Tenet” , „Un hot cinstit” sau „Noii mutanti” sunt doar câteva dintre filmele pe care le puteți viziona în acest sfârșit de săptămână la CineGOLD. Programul complet pentru weekend îl găsiți aici.

De la ora 20:30, la Imperium, Acoustic Band vă așteaptă la un show live, cu piese gen Classic Rock, Blues & Jazz. Rezervările se fac în limita locurilor disponibile, pentru respectarea corespunzătoare a distanțării sociale la numărul de telefon 0369.454.690/ 0745.391.481.

Sâmbătă, 17 octombrie

De la ora 10, la Nook are loc primul yard sale, cu haine, accesorii, bijuterii, picturi, obiecte homedeco,  agende handmade și printuri. Târgul are loc în aer liber cu respectarea  măsurilor de distanțare socială. Mai multe detalii puteți afla de aici.

 

Sâmbătă, tot în cadrul Festivalului de 25 de ore de teatru non stop, de la ora 12 are loc  spectacolul „Povești Africane” în Grădina Urbană. Purtarea măștii este obligatorie, iar accesul la eveniment este permis cu 30 de minute înainte de începere.

De la ora 18, la Teatrul Gong copiilor peste 5 ani li se pregătește spectacolul „Hermann visează”. Spectacolul prezintă o incursiune în mintea copilului care trece prin schimbări, ale cărui responsabilități venite odată cu începerea şcolii încep să planeze înfricoșător asupra lui, iar adulţii din jur au din ce în ce mai multe aşteptări de la el. Biletele se pot achiziționa online sau de la Agenția Teatrală.

Atelierele de creație la care participă atât copiii, cât și părinții se desfășoară în fiecare weekend, între orele 11:00-18:00, în Orașul Artiștilor, pe platoul din fața Turnului Sfatului din Sibiu. Participarea este liberă, fără taxă de înscriere.

Duminică, 18 octombrie

Spectacolul „Hermann visează” se joacă și duminică, la ora 11 la Teatrul Gong.

De asemenea, ultimul  atelier  de creație din cadrul proiectului „Orașul Artiștilor” se desfășoară duminică de la ora 11.

La Teatrul Bis, de la ora 18, se joacă spectacolul „Născut în 2000”. Biletele sunt disponibile pe platforma iabilet.ro.

Cei care doresc să se plimbe cu Mocănița, o pot face în acest weekend. Plecarea se face duminică, la ora 6.00 din fața Parcului Tineretului.  Sosirea în București se va face la orele 22.00-22.30, în funcție de trafic. Traseul va fi București-Pitești-Sibiu (Plimbare cu Mocănița pe Valea Hârtibaciului) - Porumbacu de Sus (Castelul de Lut din Valea Zânelor) - București (aprox. 650 km). Tariful este de  150 lei/persoană.

 

 

 

Vizualizari: 1268

Adina Torop

de Adina Torop

Reporter Speciale

adina@turnulsfatului.ro

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus