Luni,
05.12.2022
Partial Noros
Acum
7°C

Restaurantele Sibiului la capacitate de 30%: „Mai avem puțin și închidem”

Restaurantele Sibiului la capacitate de 30%: „Mai avem puțin și închidem”

Restaurantele din Sibiu vor funcționa, în următoarea perioadă, la o capacitate de 30%, a anunțat Prefectura aseară. Decizia a venit după ce Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Sibiu după ce incidența cazurilor de coronavirus din ultimele 14 zile a depășit 1,5 la 1000 de locuitori, în cazul a 11 localități, respectiv de peste 3 la 1000 de locuitori în cazul a patru localități.

Patronii de restaurante sunt supărați pe noile măsuri impuse în contextul pandemiei de coronavirus și spun că în ritmul acesta vor ajunge să închidă afacerile permanent. Este cazul reprezentanților New York.

„Aproape mai avem un pic și închidem. Am rămas cu 20 de locuri disponibile, vă puteți imagina? Asta înseamnă 4-5 mese. Mai avem câteva locuri la terasă, dar cine mai vine să stea afară prea mult? În aceste condiții, curând ne schimbăm jobul, după 12-13 ani de bucătărie”, spune Adi Vereș.

La Weidner, în centrul Sibiului, au rămas de-abia 35 de locuri disponibile, din peste 130 inițiale. Aici terasa va rămâne deschisă cât de mult timp se poate, iar speranța este că încălzitoarele vor convine oamenii să meargă și să stea afară. „Tărăgănăm cât se poate cu terasa, nu avem încotro. Sperăm să fie vremea bună cât mai mult, pentru că e singura care ne mai salvează. Tocmai de aceea vrem să facem un cort, avem și încălzitoare. Lumea oricum e încă speriată să intre în restaurant. În zilele reci am avut de-abia zece mese ocupate, în total”, spune Cosmin Lantos, reprezentantul restaurantului Weidner.

La fel este și la Lili’s, în Piața Mică. Reprezentanții localului spun că regula nu este destul de clară și că nu știu exact ce vor face. Terasa rămâne însă deschisă momentan. „Este o prostie, ei zic 30%, dar nu ni se explică ce înseamnă exact asta. Doi, trei, patru metri între mese? Eu pot să spun că în mod normal am o capacitate de 1.000 de persoane, dar rămân acum la 300. Ținem terasa, dar trebuie închisă la ora 23, nu?”, spune un reprezentant.

„Îi va afecta și pe angajați”

Potrivit Cameliei Pascale, din partea Jacobs, această situație va afecta și o parte din angajați. Asta pentru că numărul clienților fiind redus, nu va mai fi necesar un număr atât de mare de angajați pe fiecare tură.

„Ne afectează și inclusiv pe angajați îi va afecta această măsură. O să intre în șomaj sau să vedem ce alte soluții se vor găsi, pentru că nu ne permitem să mai ținem atâția oameni. Ne-a afectat la 50%, vă dați seama acum la 30% cum va fi. Avem terasă încălzită, am instalat tunuri profesionale chiar înainte de pandemie și în stilul acesta – restaurant+terasă vom reuși să păstrăm cam 60-70 de locuri”, spune Cornelia Pascale.

Citește și Restricții impuse în 15 localități din județ. În municipiul Sibiu restaurantele vor funcționa doar cu 30% din capacitate

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Cristina Bălău

de Cristina Bălău

Eveniment, Cultură 
Telefon:
0770 962 946
E-mail: cristina[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus