Joi,
28.03.2024
Partial Noros
Acum
14°C

Nepurtarea măștii rămâne cauza principală a amenzilor date de polițiști

Nepurtarea măștii rămâne cauza principală a amenzilor date de polițiști

Cele mai multe amenzi aplicate de polițiști continuă să fie date persoanelor care nu poartă masca în locurile în care acest fapt este obligatoriu. Peste 180 de amenzi au fost date de polițiști pentru încălcarea acestei măsuri.

Polițiștii și polițiștii locali continuă să verifice respectarea măsurilor de prevenție și a interdițiilor. Astfel, în ultimele 24 de ore, au fost desfăşurate acţiuni de verificare cu efective mărite în zone aglomerate, centre comerciale, piețe, târguri și terase, dar şi în mijloacele de transport în comun. La activități au participat 137 de forţe ale poliției și poliției locale.

Au fost verificate 1.914 persoane cu privire la respectarea interdicțiilor și măsurilor impuse; de asemenea, au fost verificate 81 de societăți comerciale/persoane fizice autorizate și 130 de mijloace de transport, din care 109 mijloace de transport public în comun.

Ca urmare a verificărilor efectuate, polițiștii sibieni au aplicat 180 de sancțiuni contravenționale în valoare totală de 5.000 de lei, din care 171 pentru nerespectarea măsurilor de protecție individuală, respectiv purtarea măștii de protecție.

De asemenea, în urma verificărilor efectuate în mijloacele de transport în comun, polițiștii au avertizat în scris 36 de pasageri și au sancționat contravențional cu amendă în valoare de 500 de lei un conducător auto pentru nepurtarea sau purtarea necorespunzătoare a măștii de protecție, în mijlocul de transport, pe toată durata călătoriei.

Polițiștii locali sibieni au verificat 77 de persoane și au aplicat 9 sancțiuni contravenționale în valoare totală de 7.400 de lei, din care 8 pentru nerespectarea măsurilor de protecție individuală, respectiv purtarea măștii și una pentru nerespectarea măsurii privind carantina/izolarea.

Totodată, în cursul zilei de sâmbătă, 37 de jandarmi sibieni au desfășurat acțiuni de verificare a respectării măsurilor impuse în această perioadă pe raza localităților Cârțișoara, Șelimbăr, Rășinari, Poplaca, Boița,Turnu Roșu și Racovița. De asemenea, jandarmii montani au desfășurat acțiuni de verificare pe raza stațiunii montane Bâlea.

În urma desfășurării acțiunilor au fost aplicate 46 de avertismente scrise pentru nerespectarea prevederilor Legii nr. 55/2020 privind unele măsuri pentru prevenirea și combaterea pandemiei de COVID-19.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Raluca Budușan

de Raluca Budușan

Sănătate, Educație
Telefon:
0766 905 671

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus