Vineri,
04.12.2020
Partial Noros
Acum
10°C

Dialogul polițiștilor sibieni cu șoferul care i-a chemat acasa să-i ia carnetul: V-am zis că am băut, dar dacă trebuie, suflu!

20 Octombrie 2020 22:41

Dialogul polițiștilor sibieni cu șoferul care i-a chemat acasa să-i ia carnetul: V-am zis că am băut, dar dacă trebuie, suflu!

Dialogul dintre polițiștii sibieni și șoferul care s-a urcat băut la volan și apoi a sunat la 112 pentru a se autoreclama, a fost făcută public pe pagina de facebook a Ministerului Afacerilor Interne (MAI).  

Sâmbătă, în jurul amiezii, prin apel la 112, sibianul în vârstă de 53 de ani a solicitat la domiciliu prezența unui echipaj de poliție rutieră, afirmând că a condus un autoturism în timp ce se afla sub influența alcoolului. Polițiștii din cadrul Biroului Rutier Sibiu s-au deplasat la locuința bărbatului, însă acesta nu se afla acasă. În schimb, echipajul a fost direcționat spre sediul Biroului Rutier, în fața căruia se afla sibianul în cauză, acesta ajungând aici cu propriul autoturism, pe care l-a condus de pe strada Brazilor până pe Bulevardul G-ral Vasile Milea.

Redăm întreagul dialog relatat pe pagina de facebook a celor de la Ministerul Afacerilor Interne. 

Ieri, când au intrat în serviciu, Bogdan si Grig nu au crezut că vor avea de-a face cu una dintre cele mai neobișnuite întâmplări de când lucrează la poliția rutieră din Sibiu!
Un apel venit prin telefonul de urgență 112 a fost redirecționat către ei.
O voce de bărbat. S-a prezentat cu nume, prenume și adresa unde locuiește, apoi a spus ce dorește.
- Domnule polițist, recunosc, am băut și apoi am condus mașina. Vă rog să veniți la mine acasă și să-mi luați permisul.
- Două secunde, vă rog. Am verificat în baza de date și reiese că ați mai avut permisul suspendat pentru aceeași faptă.
- Da, da. De asta zic, veniți să-mi luați carnetul ăsta odată că nu îl mai vreau! Dacă nu veniți, vin eu la poliție.
- Stați liniștit acasă, vă rugăm! Venim către dumneavoastră și stabilim exact ce s-a întâmplat. Ne puteți da numărul de telefon?
- Sigur că da!
Ajunși la adresa indicată, polițiștii au apelat numărul de telefon.
- Noi am ajuns la dumneavoastră. Puteți să coborâți la mașină?
- Păi, sunt în mașină. Am plecat spre poliție.
- Cum sunteți în mașină? V-am rugat să rămâneți acasă. Nu ați spus că ați băut? Conduceți dumneavoastră?
- Da! Și v-am spus că vreau să-mi luați carnetul.
- Vă rugăm să opriți mașina și să trageți pe dreapta. Venim imediat la dumneavoastră.
- Nu opresc, domnule. Sunt deja lângă inspectorat.
În câteva minute, polițiștii au ajuns la locul indicat de conducătorul auto.
- Vă rugăm să suflați în etilotest.
- V-am zis că am băut, dar dacă trebuie, suflu.
- Cam mare alcoolemia… 0.94! Este de dosar penal. Să știți că nu veți mai conduce până la soluționarea cauzei. Dar trebuie să mergeți și la analize.
- Și mai bine. Măcar știu un lucru… nu mai am carnet!
- Dar de ce ați procedat așa? Bine că nu ați făcut un accident!
- Am eu motivele mele și nu vi le spun. Ce vi se pare ciudat?
- Dacă ați fi în locul nostru, vi s-ar părea cel puțin la fel de ciudat. Sunt mulți conducători auto care, nici când au rezultatul analizelor, nu recunosc că au condus în stare de ebrietate. Dar vă rugăm ceva: să nu conduceți fără carnet! V-ați îngreuna foarte tare situația.

La finalul acestei relatări reale, vă rugăm să NU conduceți sub influența băuturilor alcoolice sau a substanțelor halucinogene!

Pe lângă sancțiunea pe care o veți primi, indiferent dacă recunoașteți fapta sau nu, gândiți-vă la consecințele posibilelor accidente, care, din păcate, de cele mai multe ori sunt foarte grave, inclusiv pentru persoanele nevinovate implicate.

P.s. Astăzi un conducător auto a fost arestat preventiv pentru 30 de zile, întrucât a condus un autoturism fără permis și sub influența băuturilor alcoolice, răsturnându-se pe autostrada A2.

Vizualizari: 2641

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus