Sâmbătă,
28.11.2020
Ceata
Acum
-3°C

Companie cu sediul în Sibiu, premiată de Universitatea Potsdam din Berlin pentru un software inovator

21 Octombrie 2020 11:55

Companie cu sediul în Sibiu, premiată de Universitatea Potsdam din Berlin pentru un software inovator

Grupul de firme TimeLine Business Solutions Group, care are birou și în Sibiu încă din 2003, a fost premiat în perioada 13-14 octombrie, în cadrul târgului de profil ERP-Kongress desfășurat la Frankfurt am Main, pentru cel mai bun ERP în sectorul Automotive, decernat de către Center for Enterprise Research, parte a Universității Potsdam din Berlin.

Fondată în 1962, în Germania, ca afacere de familie, firma vindea inițial mașini de calcul, până în 1992 când a început să producă software ERP.  ”La Sibiu suntem din 2003, am început cu patru oameni, acum suntem aproximativ 24 și aici se face dezvoltarea pentru tot grupul. În total suntem circa 160 de angajați în grup, având filiale atât în Germania cât și în mai multe locații din România, India, Slovacia sau Luxemburg”, spun reprezentanții companiei.

Cât privește premiul decernat recent, trebuie să spunem că ERP este o abreviere de la ”Enterprise resource planning” și reprezintă un termen general folosit pentru a desemna orice sistem de gestiune a intreprinderii. ”Adică un software legat la o bază de date în care ai următoarele informații: achiziții (prețuri, furnizori, condiții comerciale), depozit (stoc, intrări/ieșiri), vânzări (discuții, clienți, prețuri de vânzare agreate, facturi, note de livrare), dar și partea de PPS (production planning system) în care gestionezi producția: adică preiei comanda clientului într-o comandă de producție, normezii timpii, alegi utilajele pe care se va produce, o dai în lucru (ca fișa angajaților din producție), aceștia pot raporta ce au făcut, informația raportată ajunge în sistem și știi cât material ai consumat și ce articol finit a intrat în stoc. Mai elaborat, poți să și planifici producția, adică să alegi pe care din comenzi le vei face săptămâna viitoare și în ce ordine”, explică reprezentanții companiei contactați de reporterul Turnul Sfatului. Printre cei mai cunoscuți clienți pe piața locală se numără Con-A și Daimler cu Star Transmission/Star Assembly de la Șebeș.

Nu în ultimul rând, premiul este o recunoaștere a înaltei pregătiri a angajaților din Sibiu și a calității și inovării produselor realizate aici pentru piața globală. Pentru TimeLine Business Solutions Group acesta este al treilea premiu consecutiv și al șaptelea începând din 2008 încoace la târgul din Germania. ”Pentru noi, acest premiu înseamnă recunoașterea experienței de peste 28 de ani în crearea de software de calitate, precum și a efortului depus în ultimii ani pentru a dezvolta a treia generație a TimeLine ERP. Similar modului în care ne implicăm în crearea celui mai modern sistem ERP, tratăm cu seriozitate fiecare implementare pe care o realizăm împreună cu clienții noștri. El este o poveste de succes pentru comunitatea noastră, pentru că răsplătește încrederea avută de Boris Gebauer, patronul firmei, în informaticienii locali, în potențialul Universitățiii Lucian Blaga și al Sibiului, atunci când a decis să deschidă o firmă de dezvoltare aici, în 2003, pe când orașul nostru era cvasi-necunoscut pe plan internațional. Mai mult de atât, ne arată că o echipă relativ mică după standardele din domeniu, de doar 24 de persoane, policalificate, poate să concureze de la egal la egal cu alte companii dezvoltatoare de software, de dimensiuni mult mai mari – este al șaptelea premiu obținut în ultimii 12 ani”, concluzionează reprezentanții TimeLine Business Solutions Group.

Stefan Dobre

de Stefan Dobre

Administrație
Telefon:
0724 605 815

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus