Sâmbătă,
05.12.2020
Parțial Noros
Acum
13°C

Iohannis: Nu discutăm despre lockdown. Închidem țara două săptămâni, după care ce facem?

21 Octombrie 2020 19:31

Iohannis: Nu discutăm despre lockdown. Închidem țara două săptămâni, după care ce facem?

Preşedintele României, Klaus Iohannis, a dat asigurări, miercuri, că în acest moment nu se discută despre un lockdown, ci se caută soluţii pentru prevenirea răspândirii coronavirusului.

"În acest moment nu discutăm la nivel de conducere a statului despre un așa numit lockdown, adică închiderea tuturor activităților, ci căutăm soluții care permit îngrădirea răspândirii virusului, dar în același timp, continuarea activităților esențiale. În definitiv, este nevoie, oricât de îngrijorați am fi - şi eu sunt foarte îngrijorat - să găsim un fel de a continua cu toate că avem această pandemie. În această abordare trebuie să încadrăm și continuarea democrației în România.

Fără alegeri nu există democrație. Avem pandemie, în același timp, se termină mandatul Parlamentului și trebuie să mergem să ne alegem un nou Parlament, dar în condiții foarte speciale. În același timp, trebuie să avem grijă să creștem numărul de locuri de la terapie intensivă, de la spitalele care pot primi bolnavi de COVID. Toate acestea trebuie făcute în același timp, fiindcă a închide țara, după părerea mea, nu este o soluție. Ce am face, închidem țara două săptămâni, după care ce facem? Iarăși trebuie să începem de la zero și atunci este evident că trebuie găsit un just echilibru care ne permite să ne continuăm viața în condiții de pandemie. Nu putem să ne gândim că ne întoarcem într-o lună sau două la normalitate. Ne vom întoarce la normalitate dacă avem grijă acum, și peste o lună, și peste două și dacă reușesc oamenii de știință să găsească un vaccin, sper, destul de repede", a spus Iohannis, într-o conferință de presă.

 

Vizualizari: 1441

Comentarii

1 comentarii

Cristian Sibian

Acum 1 lună

Ghinion pt.voi romanilor! Mai stimulez pandemia ca sa am si un parlament al meu.. Ii reamintesc presedintelui ca un singur stat dar unul singur din Europa a facut alegeri. Belarus-Lukasenko. Iar in tarile din Europa in care sunt emigranti(nu dispora ca aceea e altceva) romani care lucra s-a refuzat ferm organizarea alegerilor locale... De ce oare domnule presedinte???
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus