Luni,
30.11.2020
Ceata
Acum
-1°C

82 amenzi pentru cei prinși fără mască de protecție, la mijlocul săptămânii

22 Octombrie 2020 14:21

82 amenzi pentru cei prinși fără mască de protecție, la mijlocul săptămânii

82 sibieni au fost amendați ieri, iar alți 49 au primit avertismente scrise pentru că nu au purtat masca de protecție sau au purtat-o în mod necorespunzător, în locuri publice. 

În ultimele 24 de ore, au fost desfăşurate acţiuni de verificare cu efective mărite în zone aglomerate, centre comerciale, piețe, târguri și terase, dar şi în mijloacele de transport în comun, cu privire la  respectarea măsurilor impuse în contextul stării de alertă, scopul vizat fiind prevenirea răspândirii noului Coronavirus, la activităţile de verificare participând 123 de forţe ale poliției și poliției locale. Au fost verificate 2.150 de persoane cu privire la respectarea interdicțiilor și măsurilor impuse; de asemenea, au fost verificate 106 societăți comerciale/persoane fizice autorizate și 137 mijloace de transport, din care 123 de mijloace de transport public în comun. 

Polițiștii sibieni au aplicat 83 de sancțiuni contravenționale în valoare totală de 5.000 de lei, din care 82 pentru nerespectarea măsurilor de protecție individuală, respectiv purtarea măștii de protecție și una pentru nerespectarea măsurilor privind carantina/izolarea. 

De asemenea, în urma verificărilor efectuate în mijloacele de transport în comun, polițiștii au avertizat în scris 29 de pasageri și 5 conducători auto pentru nepurtarea sau purtarea necorespunzătoare a măștii de protecție, în mijlocul de transport, pe toată durata călătoriei.

Polițiștii locali sibieni au verificat 487 de persoane și au avertizat în scris 12 persoane pentru nerespectarea măsurilor de protecție individuală, respectiv purtarea măștii de protecție. În urma verificărilor efectuate în mijloacele de transport în comun, polițiștii locali au avertizat în scris 3 pasageri pentru nepurtarea sau purtarea necorespunzătoare a măștii de protecție, în mijlocul de transport, pe toată durata călătoriei, transmite Andreea Ștefan, purtător de cuvânt al Prefecturii Sibiu.

Totodată, reprezentanți ai Inspectoratului pentru Situații de Urgență au efectuat 6 controale în locurile aglomerate din municipiul Sibiu în vederea verificării respectării măsurilor de protecţie împotriva Covid-19. Cu  acest prilej s-au identificat 4 nereguli privind nerespectarea măsurilor de protecție împotriva răspândirii noului Sars-Cov-2 și s-au aplicat 4 avertismente.

28 de jandarmi sibieni au desfășurat acțiuni de verificare a respectării măsurilor impuse în această perioadă pe raza localităților Racovița și Turnu Roșu, în zone aglomerate, piețe și stații de autobuz din municipiile Sibiu și Mediaș. De asemenea, jandarmii montani au desfășurat acțiuni de verificare pe raza stațiunii montane Bâlea – au fost aplicate 14 avertismente scrise și 2 amenzi în valoare de 1000 lei, pentru nerespectarea prevederilor Legii nr. 55/2020 privind unele măsuri pentru prevenirea și combaterea pandemiei de COVID-19.

Vă reamintim faptul că puteți sesiza nereguli privind respectarea măsurilor stabilite în contextul COVID–19 la TELVERDE – 0 800 800 165.

Cristina Bălău

de Cristina Bălău

Eveniment, Cultură 
Telefon:
0770 962 946
E-mail: cristina[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus