Sâmbătă,
28.11.2020
Innorat
Acum
-2°C

Reacțiile sibienilor după intrarea în scenariul roșu. „Nu pot spune că a fost o surpriză pentru mine”

23 Octombrie 2020 19:41

Reacțiile sibienilor după intrarea în scenariul roșu. „Nu pot spune că a fost o surpriză pentru mine”

Rata de incidență a cazurilor cu noul coronavirus a depășit vineri în municipiul Sibiu trei la mia de locuitori, astfel că orașul va intra de mâine în scenariul roșu. O parte dintre sibieni spun că trecerea la scenariul roșu nu i-a surprins deoarece acest lucru era inevitabil, iar alții spun că nu se așteptau pentru că în Sibiu, încă de la debutul pandemiei s-au respectat toate regulile impuse de autorități.

„Nu pot spune că trecerea la scenariul roșu a fost o surpriză pentru mine. Urmărind cifrele la nivel național oarecum mă așteptam la asemenea consecințe. Cu toate acestea, nu pot nega că speram să nu se întâmple acest lucru. Sper că vom depăși această situație și că lucrurile vor reveni la cursul obișnuit”, spune o sibiancă.

O altă sibiancă explică faptul că se aștepta la trecerea în acest scenariu și că trebuie ca oamenii să accepte și să se supună măsurilor luate de autorități. „Mă așteptam să ajungem și aici. Ne supunem regulilor. Totul ține de noi. Din ce am observat, până acum sibienii au respectat regulile”.

De cealaltă parte se situează cei pe care trecerea la scenariul roșu i-a surprins deoarece consideră că în Sibiu regulile au fost respectate. „Nu mă așteptam să trecem la scenariul roșu. Locuitorii Sibiului au dat mereu dovadă de responsabilitate și au respectat regulile impuse. Mai greu este pentru copii. Nu cred că școala online poate înlocui interacțiunea umană. Nu toți profesorii cer camerele și microfoanele pornite și tocmai de aceea nu pot controla implicarea copiilor la orele de curs”, spune o bunică însoțită de nepoțelul ei.

„Nu mă așteptam deoarece consider că sibienii sunt niște oameni responsabili care știu să respecte regulile. Sper că trecerea în scenariul roșu să ne responsabilizeze și mai mult”, apreciază un sibian.

 

 

 

 

Vizualizari: 1907

Adina Torop

de Adina Torop

Reporter Speciale

adina@turnulsfatului.ro

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus