Sâmbătă,
28.11.2020
Innorat
Acum
-2°C

Un sibian nu a respectat izolarea, vineri, iar peste 120 de persoane au fost prinse fără mască de protecție

24 Octombrie 2020 13:16

Un sibian nu a respectat izolarea, vineri, iar peste 120 de persoane au fost prinse fără mască de protecție

Peste 120 de persoane au fost amendate și ieri după ce autoritățile sibiene, în cadrul controalelor zilnice, le-au prins fără mască de protecție în locuri publice. De asemenea, o persoană a fost sancționată contravențional pentru că nu a respectat măsura izolării.

107 forţe ale poliției și poliției locale au desfășurat ieri controale în județul Sibiu, cu precădere în zonele aglomerate și în modalitățile de transport în comun, pentru a verifica dacă măsurile anti-COVID sunt respectate. Au fost controlate 1.848 de persoane, 93 de societăți comerciale/persoane fizice autorizate și 147 de  mijloace de transport, din care 78 de  mijloace de transport public în comun. Cu această ocazie, polițiștii sibieni au aplicat 123 de sancțiuni contravenționale în valoare totală de 7.000 de lei, din care 122 pentru nerespectarea măsurilor de protecție individuală, respectiv purtarea măștii de protecție, și una pentru nerespectarea măsurilor privind carantina/izolarea, transmite Andreea Ștefan, purtător de cuvânt al Prefecturii.

De asemenea, în urma verificărilor efectuate în mijloacele de transport în comun, polițiștii au avertizat în scris 18 pasageri și 4 conducători auto pentru nepurtarea sau purtarea necorespunzătoare a măștii de protecție, în mijlocul de transport, pe toată durata călătoriei.

Polițiștii locali sibieni au verificat 298 de persoane și au aplicat 9 sancțiuni contravenționale în valoare totală de 1.000 de lei pentru nerespectarea măsurilor de protecție individuală, respectiv purtarea măștii de protecție.

Reprezentanți ai Inspectoratului pentru Situații de Urgență au efectuat 31 controale în locurile aglomerate din municipiul Sibiu în vederea verificării respectării măsurilor de protecție împotriva Covid-19 și au identificat cinci nereguli pentru care au aplicat avertismente.

Totodată, 29 de jandarmi sibieni au desfășurat acțiuni de verificare a respectării măsurilor impuse în această perioadă în zone aglomerate, piețe și stații de autobuz din municipiile Sibiu și Mediaș, pe raza comunei Racovița și a satelor Scoreiu, Colun, Nou Român. De asemenea, jandarmii montani au desfășurat acțiuni de verificare pe raza stațiunii montane Bâlea. În urma desfășurării acțiunilor au fost aplicate 18 avertismente scrise și 3 amenzi în valoare de 2000 lei.

Personalul SPF Aeroport Sibiu a efectuat activități preventive pe raza aeroportului pentru verificarea respectării normelor de siguranță în contextul pandemic. Au fost verificate o persoană  și o societate comercială, fiind aplicat un avertisment. 

Vă reamintim faptul că puteți sesiza nereguli privind respectarea măsurilor stabilite în contextul COVID–19 la TELVERDE – 0 800 800 165.

 

Cristina Bălău

de Cristina Bălău

Eveniment, Cultură 
Telefon:
0770 962 946
E-mail: cristina[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

2 comentarii

Sibianul Din Sibiu

Acum 1 lună

Sunt o gramada de posesori de patrupede care ii plimba pe aleile dintre blocuri fără a purta vreo masca. Totodată o gramada de copii sunt lăsați afara la joaca fără masti de ditamai super eroi. Verifica cineva cazurile de gen? Sau ne batem joc la infinit unii de alții?
Raspunde

Calator Citadin

Acum 1 lună

Cu asemenea sanctiuni (avertismente timide ) o sa ajungem la mii de infectari pe zi. Ce inseamna asta ? Un individ care nu poarta masca corect intr-un autobuz este un pericol si la ora actuala nu mai are nicio scuza. De ce nu se aplica amenzi drastice pentru a descuraja cu adevarat un astfel de comportament ? Acele avertismente nu inseamna nimic pentru acel soi individ. Sute de angajati ai statului sunt platiti sa se plimbe aiurea fara niciun scop precis ? Credeam ca scopul lor este de a contribui la sanatatea publica, dar vad ca nu este asa. Din numarul zilnic de avertismente, se constata clar ca toate controalele lor nu au niciun efect.
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus