Joi,
28.03.2024
Cer Senin
Acum
10°C

Caz de coronavirus la Tribunalul Sibiu: ”evitați prezența la sediul instanței, în cazul în care aceasta nu este absolut necesară”

Caz de coronavirus la Tribunalul Sibiu: ”evitați prezența la sediul instanței, în cazul în care aceasta nu este absolut necesară”

În urma confirmării unui caz de coronavirus în rândurile angajaților Tribunalului Sibiu, reprezentanții magistraților reamintesc recomandările și măsurile luate la nivelul instanței pentru a limita răspândirea SARS-CoV-2.

Confirmarea infectării cu noul coronavirus al unui angajat al Tribunalului a venit în cursul zilei de miercuri, anunță reprezentanții instituției. ”Azi, 28 octombrie 2020, un angajat al Tribunalului Sibiu a fost confirmat pozitiv la testul pentru Covid-19 în urma prezentării la unitatea medicală în vederea testării. A fost declanșată ancheta epidemiologică urmând să fie aplicate în continuare măsurile recomandate de reprezentanții Direcției de Sănătate Publică Sibiu”, se arată într-un comunicat remis redacției de către Tribunalul Sibiu.

Autoizolarea la domiciliu a celor care au intrat în contact cu angajatul bolnav nu a afectat activitatea instanței. ”Până în prezent niciun alt angajat al instanței nu a manifestat simptome de îmbolnăvire, iar colegii contacți direcți aflați în activitate și cu cel mai mare risc de infectare, au rămas în autoizolare la domiciliu, fiind înlocuiți de alți colegi prin metoda rotației personalului. Așadar, activitatea Tribunalului Sibiu continuă fără a fi afectat programul de lucru al compartimentelor administrative sau activitatea de judecată, care se desfășoară conform programării anunțate”, mai arată sursa citată.

Totodată, reprezentanții Tribunalului fac un apel către sibieni să respecte măsurile instituite ”pentru a trece cu bine peste această perioadă”.

”Precizăm pe această cale că respectarea cu strictețe a măsurilor de protecție și prevenire a infectării cu coronavirus (COVID-19) anunțate public de către Tribunalul Sibiu, care depinde în mare măsură și de conduita responsabilă a publicului din instanțe, ne va permite să trecem împreună cu bine peste această perioadă. Astfel, ne menținem recomandările pentru publicul instanței, transmise încă de la începutul pandemiei:

- Evitarea prezenței la sediul instanței, în cazul în care aceasta nu este absolut necesară și limitarea staționării în incinta clădirii doar pentru timpul strict necesar îndeplinirii obligațiilor judiciare sau profesionale;

- Folosirea exclusiv a mijloacelor electronice de comunicare cu instanța, de transmitere a documentelor și de informare disponibile permanent la nivelul instanței: e-mail: [email protected], fax: 0269217702, telefon: 0269217104.

- Utilizarea aplicației informatice DOSAR ELECTRONIC pentru informare sau studierea dosarului și limitarea deplasării fizice la Arhiva instanței sau la celelalte compartimente publice;

- Utilizarea exclusivă a telefonului sau adresei de e-mail pentru informare și solicitarea de lămuriri inclusiv, cu privire la măsurile aplicate în această perioadă”, comunicat al Tribunalului Sibiu

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Vizualizari: 1388

Traian Deleanu

de Traian Deleanu

Investigații, Administrație
Telefon:
0740 039 148
E-mail: traian[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

1 comentarii

Ion Ion

Acum 3 ani

Dar salariile de 25.000 ron net continua sa intre pe card, iesirile la pensie la 45 de ani la fel, decontarea chiriilor idem. Trai neneaca! Trai pe bani imprumutati pe 30 de ani in numele copiiilor nostri! Toate astea fara sa ne intrebe pe cei care decartam! REFORMA IN JUSTITIE! ESTE ESENTIALA! DREPTATE SOCIALA !
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus