Duminică,
20.06.2021
Cer Senin
Acum
20°C

Dispăruții Sibiului: de negăsit din 1995, familia l-a anunțat de-abia în 2012

Dispăruții Sibiului: de negăsit din 1995, familia l-a anunțat de-abia în 2012

23 de sibieni se află pe lista Poliției Române, după ce dispariția lor a fost semnalată de familie și raportată autorităților. Majoritatea au plecat de acasă într-o direcție necunoscută și nu s-au mai întors. Alții au plecat la muncă în străinătate și nu au mai contactat familia, iar un bărbat mai plecase înainte, încercând să se sinucidă, dar a fost găsit. Până ultima dată când a rămas pe lista dispăruților.

Șase femei și 17 bărbați sunt căutați de Poliția Română, unii de 20 de ani, alții doar de câteva luni. Motivele sunt diverse – un bărbat a plecat spre concubina și copiii săi, dar nu a mai ajuns la destinație. Un altul a încercat în repetate rânduri să plece de acasă pentru a se sinucide. În total, 23 de sibieni, unii stabiliți aici, alții cu domiciliile în Bistrița-Năsăud, 

Persoana căutată de cel mai mult timp de autoritățile române este un bărbat născut în Brezoi, județul Vâlcea, stabilit ulterior în Sibiu, județul Sibiu, care acum ar trebui să aibă vârsta de 42 de ani, Ion Horumba. Potrivit raportului autorităților, în 22 septembrie 2000, bărbatul a „plecat voluntar de la domiciliu într-o direcție necunoscută și nu a mai revenit”. De mai bine de 20 de ani, sibianul nu a mai putut fi contactat. 

Povestea celui mai recent dispărut este, însă, diferită. Marin Marian Fita, un tânăr de doar 31 de ani, se îndrepta spre Ucraina pentru a se reuni cu concubina și copiii, atunci când a vorbit pentru ultima dată cu mama sa. Din acel moment, Marian nu a mai putut fi contactat. 

„La începutul anului 2020 a plecat la muncă în Austria, iar la data de 06.06.2020 a contactat-o telefonic pe mama sa, căreia i-a spus că se află în Punctul de Trecere a Frontierei Sighetu Marmației și intenționează să se deplaseze în Ucraina, unde locuiesc concubina și copiii săi. Ulterior, acesta nu a mai putut fi contactat”, se arată în raportul Poliției Române.

Marian s-a născut în Agnita, județul Sibiu, dar s-a mutat în Telcișor, județul Bistrița-Năsăud.

O poveste asemănătoare este a unui bărbat din Mediaș care de asemenea plecase în străinătate, însă cu gândul de a se angaja. Alexandru Atilla Sebe a plecat în anul 2012 în Franța. Medieșeanul, atunci în vârstă de 34 de ani, a mai ținut legătura cu familia pentru câțiva ani, însă din 2015 nimeni nu a mai reușit să intre în contact cu el. 

Marian Mocanu a plecat în Sicilia, Italia, în anul 2008. Angajat la o fermă de animale de acolo, bărbatul a ținut legătura cu familia pentru câțiva ani, până când, într-un final, în 2012 apropiații săi au pierdut contactul cu acesta. 

De negăsit din 1995, familia l-a dat dispărut de-abia în 2012

Florian Viorel Cazila a intrat pe lista căutaților în anul 2012, după ce familia a făcut o sesizare la poliție, în 19 ianuarie. Conform raportului publicat de autorități, „familia a sesizat faptul că din anul 1995 nu mai știe nimic despre fratele său”.

Bărbatul era domiciliat în Sector 3, București, însă locul dispariției a fost notat ca fiind municipiul Mediaș. Florian ar trebui să aibă vârsta de 72 de ani.

A încercat să se sinucidă

Nicolae Adrian Oprea, despre care familia spunea că a mai plecat de acasă „cu scopul de a se sinucide pe teritoriul Ungariei”, a plecat pentru ultima dată în data de 23 noiembrie 2015. De atunci, familia nu a mai reușit să îl găsească. 

„Susnumitul a plecat de la locuința sa din comuna Chiajna, str. Orhideelor, nr. 28N, sc.2, ap.1, jud. Ilfov, într-o direcție necunoscută și nu a mai revenit. Nu este cunoscut cu afecțiuni psihice”, se arată în raportul poliției.

O altă poveste neelucidată este cea a lui Nicoale Lingurar. Bărbatul a plecat, în data de 10 septembrie a aceluiași an ca precedentul caz. Potrivit autorităților, Nicolae se afla internat în Spitalul Municipal Mediaș, atunci când a dispărut fără urmă. 

Și-a pierdut mama de la un domiciliu la altul

O femeie a semnalat în 2018 că mama ei este de negăsit, după ce cu scurt timp înainte plecase de la casa celei dintâi, către domiciliul celei din urmă. Născută în Miercurea Sibiului, stabilită în Alba Iulia, Crucita Șerban nu a fost găsită nici până astăzi.

„În data de 29.09.2018, a plecat de la domiciliul fiicei sale, spre locuința sa, unde nu a mai ajuns. La data plecării era îmbrăcată cu geaca maro închis, colanți negri, pantofi negri, iar pe cap purta batic de culoare portocalie”, este mesajul care însoțește fotografia femeii, pe site-ul Poliției Române.

Lista dispăruților sibieni, conform site-ului Poliției Române

HORUMBA ION – dispărut în 2000, din Sibiu, județul Sibiu

TURCU ANICU – dispărut în 2003, din Sibiu, județul Sibiu

TRIFAN ANA – dispărută din Sadu, județul Sibiu

BURDUSEL IOANA – dispărută din Gura Râului, județul Sibiu

ROAJDA IACOB – dispărut din Șugag, județul Alba

LASCU ANA – dispărută în 2006, din Sibiu, județul Sibiu

BRATU VIOREL GHEORGHE – dispărut din Sibiu, județul Sibiu

GRECU DUMITRU – dispărut în 2007, din Șeica Mică, județul Sibiu

GANEA STEFAN – dispărut în 2008, din Valea Viilor, județul Sibiu

DILO ROMULUS FERI – dispărut în 2008, din Sighișoara, județul Mureș

CAZILA FLORIAN VIOREL – dispărut în 1995, dat dispărut în 2012, în Mediaș, județul Sibiu

BANU IOAN – dispărut în 2002, din Sibiu, județul Sibiu

RADU RODICA – dispărută din Tălmaciu, județul Sibiu

OPREA NICOLAE ADRIAN – dispărut în 2015, din Chiajna, județul ILFOV

LINGURAR NICOLAE – dispărut în 2015, din Mediaș, județul Sibiu

SEBE ALEXANDRU ATILLA – dispărut în 2015, în Paris, Franța

FRASINCAR RODICA – dispărută în 2017, din Aciliu, județul Sibiu

STANCIU GEORGE – dispărut în 2018, din Mediaș, județul Sibiu

SERBAN CRUCITA – dispărută în 2018, din Alba Iulia, județul Alba

MOCANU MARIN – dispărut în 2012, în Sicilia, Italia

FLOREA ION – dispărut în 2019, în Nou, județul Sibiu

CIRJA DINU LUCIAN – dispărut în 2017, în Madrid, Spania

FITA MARIN MARIAN – dispărut în 2020, în Sighetu Marmației, județul Maramureș

Cristina Bălău

de Cristina Bălău

Eveniment, Cultură 
Telefon:
0770 962 946
E-mail: cristina[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus