Luni,
08.08.2022
Cer Senin
Acum
16°C

Prefectura: Trei containere suplimentare pentru triajul de la Urgențe. Se cumpără teste rapide

Prefectura: Trei containere suplimentare pentru triajul de la Urgențe. Se cumpără teste rapide

Prefectura Sibiu anunță că s-au suplimentat paturile de la Spitalul Județean Sibiu și sunt în curs de angajare încă nouă cadre medicale. De asemenea, în sprijinul Unității de Primiri Urgențe se vor amplasa trei containere sponsorizate pentru pacienții suspecți și cei confirmați pozitivi cu SARS CoV-2 și se vor achiziționa teste rapide.

În ultimele 24 de ore, în județul Sibiu au fost confirmate pozitiv un număr total de 260 persoane.

Anunțul vine în urma întâlnirilor dintre prefect, managerul SCJU Sibiu, directorul DSP, dr Halmaghi de la UPU Sibiu, inspectorul șef ISU și președinta CJ Sibiu. 

Dr. Halmaghi a luat cuvântul în ședința de luni a Comitetului pentru Situații de Urgență cerând mai multe paturi în unitatea UPU a spitalului sibian, pentru a face față numărului mare de pacienți. ”La ceea ce se întâmplă acum în Serviciul de Urgenţă, la numărul de prezentări pe care îl avem în Serviciul de Urgenţă, pe partea de COVID, cred că trebuie să ne gândim, nu eu personal, ci cei care pot lua asemenea măsuri, la obţinerea unui număr mult mai mare de paturi pentru internări. Nu avem unde interna pacienţii care au nevoie de internare! Deci, în această perioadă, noi ne ocupăm de pacienţii cu forme grave şi severe, care se prezintă în Urgenţă, care sunt din urmă cu o săptămână pentru că devin gravi şi severi după o săptămână de evoluţie a bolii. Când era vorba de 60-80 de îmbolnăviri pe zi, pe judeţul Sibiu. Actualmente în ultimele zile au fost 100-120. Ieri s-au raportat 150”, spunea acum trei zile medicul Voichiţa Halmaghi.

Citește și Prefectul i-a cerut scuze dr. Halmaghi. ”Este un efort uriaș ceea ce fac medicii zi de zi”

Prefectura anunță joi suplimentarea paturilor de la Județean cu nouă, dintre care patru sunt pe secția de Boli Infecțioase și cinci sunt în structura modulară I. De asemenea, sunt în curs de angajare nouă cadre medicale  -  șase asistenți și trei infirmieri, care vor deservi pacienții COVID-19, în cadrul SCJU Sibiu.

În sprijinul UPU se vor amplasa trei containere, din sponsorizări, pentru pacienții suspecți și cei confirmați pozitivi cu SARS CoV-2 și urmează  să fie achiziționate pentru UPU teste de detecție a antigenelor SARS coV-2 (teste rapide) în urma cărora pacienții asimptomatici sau cu forme ușoare vor sta în izolare la domiciliu iar cei cu simptomatologie severă vor fi internați.

Citește și MS: teste rapide de Covid, la "urgențe", pentru evitarea aglomerației. Spitalul din Sibiu nu le are în stoc

Sala Sindicală de la SCJU Sibiu este folosită deja ca și zonă de așteptare pentru pacienții suspecți și cei confirmați pozitiv cu SARS CoV-2, transmite Andreea Ștefan, purtător de cuvânt al Instituției Prefectului Sibiu.

 

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus