Joi,
03.12.2020
Cer Senin
Acum
-4°C

Capacitatea spitalelor din Sibiu pentru pacienții Covid: 371 de paturi, dintre care 19 ATI pentru adulți și 6 ATI pentru copii

31 Octombrie 2020 16:50

Capacitatea spitalelor din Sibiu pentru pacienții Covid: 371 de paturi, dintre care 19 ATI pentru adulți și 6 ATI pentru copii

După ce Spitalul Militar a primit avizul Ministerului Apărării de a fi integrat în unitățile medicale care vor primi pacienți Covid, județul are un total de aproape 400 de paturi, anunță Prefectura Sibiu. „Așa cum am spus în repetate rânduri, autoritățile caută în mod permanent soluții pentru a veni în sprijinul cetățenilor, în special a pacienților COVID-19 și a personalului medical. Am continuat săptămâna acesta o serie de discuții în cadrul cărora, cu sprijinul doamnei Vicepremier, încercăm să găsim mereu cele mai bune și rapide soluții pentru a rezolva situația dificilă din spitalele sibiene. Astăzi s-a înregistrat un număr record de decese, din nefericire 13 oameni au pierdut lupta pentru viață! Majoritatea se luptau cu boli grave și au devenit extrem de vulnerabili în fața virusului SARS CoV-2. V-am îndemnat și vă îndemn în continuare să respectați măsurile de prevenție și mai presus de orice să vă protejați astfel încât să nu vă infectați cu acest virus ce poate fi necruțător!”, a transmis Mircea Crețu, prefectul județului.

În Spitalul Militar s-au organizat circuitele aferente unui număr de 11 locuri, dintre care 5 sunt locuri ATI, iar 6 locuri sunt pentru pacienții cu forme medii de infecție. Un număr de 24 de persoane din rândul personalului medico-sanitar va deservi cei 11 pacienți care se vor interna începând din această seară.

 

Spitalele Covid din județ și numărul de locuri:

Spitalul Clinic Județean de Urgență Sibiu: 155 de locuri din care 12 ATI

Spitalul de Pneumoftiziologie Sibiu: 50 de locuri

Spitalul General Căi Ferate Sibiu: 27 de locuri

Spitalul Municipal Mediaș: 20 de locuri dintre 2 ATI

Spitalul Orășenesc Cisnădie: 42 de locuri

Spitalul Militar de Urgență Sibiu: 11 locuri dintre care 5 ATI

Spitalul de Pediatrie Sibiu: 66 dintre care 6 ATI (menționăm că 3 paturi ATI dintre cele 6, sunt pentru sugari)

 

Vizualizari: 1557

Alin Bratu

de Alin Bratu

Politic
Telefon:
0745 590 991

alin[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus