Sâmbătă,
23.01.2021
Cer Senin
Acum
10°C

Acțiune ”în cascadă” a polițiștilor sibieni, ”cu tot tacâmul”: radare în mașini și portabile, teste pentru alcool și droguri

Acțiune ”în cascadă” a polițiștilor sibieni, ”cu tot tacâmul”: radare în mașini și portabile, teste pentru alcool și droguri

Pe liniile drepte ale drumului național care leagă Mediașul de Sighișoara, dar și în zonele cu resrticții de viteză, polițiștii sibieni au amplasat mai multe echipaje în cursul zilei de sâmbătă. Amplasate ”în cascadă” au fost și echipajele polițiștilor din județele învecinate, care au organizat acțiuni similare.

Acțiunea la care au participat polițiștii din Mediaș și Copșa-Mică în colaborare cu polițiști din Mureș, Harghita și Brașov a avut drept scop atât combaterea nerespectării regimului legal de viteză, cât și verificarea legalității transportului rutier de persoane.

”Au fost utilizate atât echipamentele video de supraveghere a traficului rutier și de măsurare a vitezei de deplasare a autovehiculelor, instalate pe autospeciale și aparatele portabile, model TruCAM, pentru depistarea șoferilor care depășesc viteza legală, cât și aparate etilotest și drugtest, pentru depistarea și sancționarea celor aflați sub influența băuturilor alcoolice sau a substanțelor psihoactive”, descriu reprezentanții IPJ Sibiu, într-un comunicat de presă remis redacției Turnul Sfatului.

11 șoferi au rămas fără permis de conducere (pentru nouă fiind suspendat dreptul de a conduce pe o perioadă de trei luni), amenzile totale date fiind de peste 26.000 de lei. În total, polițiștii au constatat 28 de abateri de la regimul rutier, dintre care 21 fiind generate de depășirea limitei legale de viteză. Un șofer se afla și sub influența alcoolului, aparatele indicând o alcoolemie de 0,04 mg/l alcool pur în aerul expirat.

”În continuare, polițiștii vor acționa zilnic, pe raza întregului județ, pentru reducerea riscului rutier și reducerii numărului şi consecințelor accidentelor rutiere grave. Polițiștii rutieri vă recomandă să manifestați disciplină în trafic, să respectați viteza de deplasare în funcție de starea carosabilului și de vizibilitate, să nu conduceți sub influența alcoolului, să nu vă angajați în efectuarea unor manevre riscante și să acordați prioritate tuturor celor în drept!”, se mai arată în comunicatul IPJ Sibiu.

Vizualizari: 5531

Traian Deleanu

de Traian Deleanu

Investigații
Telefon:
0740 039 148
E-mail: traian[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus