Duminică,
22.05.2022
Acum
0°C

21 angajați ai Ambulanței Sibiu au avut COVID, de la debutul pandemiei. „Dacă nu se respectă protocoalele, se raportează imediat”

21 angajați ai Ambulanței Sibiu au avut COVID, de la debutul pandemiei. „Dacă nu se respectă protocoalele, se raportează imediat”

În prezent, șase angajați ai Serviciului de Ambulanță al Județului Sibiu se află în izolare. În total, de la debutul pandemiei și până în prezent, 21 din salvatorii SAJ au trecut prin COVID, spune managerul Constantin Popescu.

Ancheta epidemiologică desfășurată în cazul angajaților confirmați pozitiv a relevat faptul că, cel mai probabil, infecțiile au avut loc în afara sediului. „Avem șase colegi aflați în izolare, iar de la începutul pandemiei până în prezent, au existat doar 21 cazuri de angajați confirmați pozitivi, ancheta epidemiologică determinând o contaminare probabil externă”, spune Constantin Popescu, managerul Serviciului de Ambulanță al Județului Sibiu.

Pentru a preveni contaminarea personalului operativ au fost elaborate instrucțiuni de echipare/dezechipare și s-au implementat pașii în detaliu, explică acesta. Citește și FOTO Am participat la o intervenție a Ambulanței Sibiu, în pandemie. ”Problema este când ajungem la Urgență”

Totodată, s-au implementat măsuri și proceduri de prevenție.

„S-au testat extensiv mai multe ture, rezultatele fiind negative, până în prezent nu am mai depistat alte cazuri pozitive. Datorită sistării concediilor în situații de criză (tură izolată complet), ne-am putut îndeplini obiectivele profesionale fără ca timpii de intervenție să fie afectați. În cazul în care protocoalele de acordare a îngrijirii medicale nu au fost respectate la caz, echipajul implicat a raportat imediat situația și a fost izolat și testat”, explică managerul. 

Constantin Popescu mai spune că în rândul personalului neoperativ nu s-au înregistrat cazuri de îmbolnăvire, prin organizarea activității TESA în birouri cu posturi de lucru individuale cu peste 1,5 m între ele și cu folosirea obligatorie a echipamentului PPE.

Serviciul Județean de Ambulanță Sibiu a răspuns, marți, conform celui mai recent raport transmis de Prefectură, unui număr de 149 solicitări. Intervențiile au fost preponderent cazuri de natură medicală.

În aceeași perioadă de timp au fost efectuate 504 testări COVID-19 pe raza județului nostru, ajungând astfel la un total de 7.740 teste în ultimele 14 zile.

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Cristina Bălău

de Cristina Bălău

Eveniment, Cultură 
Telefon:
0770 962 946
E-mail: cristina[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus